Contrariile se atrag?

Studii inovatoare facute de savanti in 1962 au aratat ca suntem atrasi de persoanele cu valori similare, interese comune, atitudini si perceptii asemanatoare; acestia...

Studii inovatoare facute de savanti in 1962 au aratat ca suntem atrasi de persoanele cu valori similare, interese comune, atitudini si perceptii asemanatoare; acestia sunt cei fata de care avem intotdeauna un "declic". Studii ulterioare au demonstrat ca persoanele care se iubesc au o sansa mai mare ca relatia lor sa fie una de durata daca exista aceste conditii.

Prea multe asemanari insa pot deveni obositoare, plicticoase. Trebuie sa existe totusi destule diferente cat sa ramana ceva interesant si complementar in raport cu propria personalitate, dar nu cat sa modifice stilul de viata. Un barbat linistit, de exemplu, poate fi atras de o femeie indrazneata, iar o femeie care se dovedeste o adevarata luptatoare poate sa nu aiba nici un efect in cazul unui barbat detasat si izolat de lume.

Contrariile fizice se atrag

Puteti analiza orice studiu sau sondaj in legatura cu atractia fizica in cazul sexelor opuse si veti constata ca preferam trasaturile fizice opuse celor pe care le avem noi insine. Barbatii prefera femeile cu forme frumoase in cazul in care ei sunt lipsiti de forme. Barbatii prefera femeile cu solduri late, cu talie subtire, cu picioare lungi si cu sani rotunzi - toate acele caracteristici pe care ei nu le vor avea niciodata. Ei prefera barbii mai mici si nasul nu prea lung, un stomac plat, pentru ca de obicei ei sunt dotati dimpotriva.

Si femeile vor prefera opusul la barbati, inclusiv umeri lati, solduri inguste, membre zdravene, maxilare puternice si nasuri bine conturate. Totusi exista cateva exceptii interesante. Unele studii, de exemplu, au descoperit ca barbatii care nu beau alcool prefera femeile cu sani mai mici, ca femeile cu sanii mari prefera barbati cu nasul mic si barbatii cu nasul mare de obicei sunt lesinati dupa femeile fara piept. Barbatii extrovertiti prefera femeile cu sani foarte mari.

Cheia este proportia intre solduri si talie

Daca analizati gusturile barbatilor de-a lungul secolelor, veti constata ca au trecut de la o extrema la alta, de la modelul masiv si carnos al secolului XVI-lea la slabiciunea exagerata a supermodelelor care arata mai curand ca un sparanghel. Singurul lucru care a ramas constant totusi este proportia dintre sold si talie, care intotdeauna il incanta pe barbat.

Femeile la care exista un procent de 70% intre talie si solduri sunt mai apte sa faca copii si sunt mai sanatoase. Vestea cea buna pentru femei este ca daca talia masoara intre 67% si 80% fata de sold veti reusi sa-i cuceriti pe barbati, chiar daca aveti cu 5 pana la 10 kg in plus, pentru ca, pornind de la aceste criterii, rotunjimilie sunt foarte importante, chiar esentiale.

Mai mult, femeile cu asemenea proportii sunt percepute de barbati ca avand umor, ca fiind sexy, sanatoase si inteligente. Femeile la care raportul este mai mare, talia fiind groasa, sunt considerate iubitoare si fidele. Femeile care sunt prea slabe sunt percepute ca ambitioase si agresive.

Preluare din cartea "De ce barbatii se uita la meci si femeile se uita in oglinda", de Allan Pease si Barbara Pease, aparuta la editura Curtea Veche.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod