Femeie frumoasa si trista

Poveste adevărată. Ce a scris un bărbat care şi-a părăsit iubita de prea multă fericire?

O scrisoare de dragoste prin care un bărbat îşi recâştigă libertatea pentru ca, aparent, să nu-i folosească la nimic
Draga mea, când vei citi această scrisoare, voi fi plecat demult. Nu. Nu m-am sinucis, doar am dispărut din viaţa ta.  
Iartă-mă că nu am avut curajul să-ţi spun în faţă că te părăsesc, dar nu aş fi făcut faţă tristeţii. Nu am ce să-ţi reproşez. Ai fost şi vei fi o femeie perfectă. Meriţi o familie, copii frumoşi şi un bărbat care să stea lângă tine pentru tot restul vieţii. Eu nu sunt pregătit să fac acest pas.
Vreau să văd lumea, să am slujbe temporare, să dorm în hoteluri ieftine sau sub cerul liber.
Nu vreau să rămân undeva, nu caut ceva. Doar încerc să las viaţa să treacă prin mine, să simt căldura, frigul, oboseala, bucuria, lumina şi întunericul.

Reprezentam o cameră mare şi luminoasă în care te retrăgeai


Nu sunt pregătit încă pentru o slujbă fixă, nu sunt pregătit să duc lupte pentru o promovare sau o mărire de salariu de cinci procente. Nu vreau să-mi fac credit pentru maşină, pentru casă. Nu vreau să depind de un şef sau de mai mulţi, cel puţin, nu încă.
După cum vezi, nu mai puteam să stau.

Ţi-aş fi distrus lumea ta liniştită, cea în care toate lucrurile sunt aşezate la locul lor. Ştiu că în sufletul tău, eu reprezentam o cameră mare şi luminoasă în care te retrăgeai după tumultul de peste zi, dar n-am mai putut să ţin uşa deschisă.
Te rog, nu mă aştepta. Nu cred că mă întorc, iar dacă o să vin, o să o fac pe furiş, să admir viaţa ta perfectă. Voi fi vagabondul aşezat pe banca de la intrarea în parc pe lângă care vei trece, împingând căruţul cu copilul perfect.
Nu-mi vei arunca nicio privire, nu mă vei recunoaşte, dar sufletul meu va tresări şi va şti că te-am pierdut pentru totdeauna.

Cu dragoste, Ştefan

 

Comentarii (16)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andrei pe 31 Mai 2016, 01:59
    Scuze Cristina

    Da, m-am pripit. Scuze.

    0
    0

  • cristina pe 31 Mai 2016, 00:56
    pentru Andrei

    Andrei, scuza-ma, dar cred ca ai inteles gresit. mesajul meu nu iti era tie adresat decat daca tu esti acea persoana autointitulata aici "HATRU". daca erai atent eu mi-am spus un punct de vedere, zic eu - pertinent- cu privire la topic cand aceasta persoana ''hatru'' a inceput cu grosolaniile la adresa mea. cum nu am fost nici eu grozav de inteleapta, am ripostat cand nici macar nu merita deranjul. repet, nu ti-am adresat nicio replica tie, dimpotriva, am apreciat curajul tau si punctul tau de vedere si cred ca ai perfecta dreptate in ceea ce priveste casatoria si nu numai. cred ca te-ai pripit si ai tras si tu concluziile gresite.

    0
    0

  • Andrei pe 31 Mai 2016, 00:15
    Pentru cristina

    Interesant cum iti arunci toate frustrarile si prejudecatile asupra mea cand tot ce am facut a fost sa apar taina casatoriei. Nu sunt misogin, nu as lovi vreo fata vreodata, urasc violenta din inima mai ales ca am fost batut mult cand eram mic de persoana pe care o consideram protectorul meu, ceea ce m-a zdrobit psihic. Am suferit mult in viata iar tu calcandu-ma in picioare nu imi alina durerea si nici tie nu iti face bine.

    0
    0

  • Adrian pe 30 Mai 2016, 22:35
    Pfff

    Poetic si fals.

    0
    0

  • Alina pe 30 Mai 2016, 17:58
    Cotul si piscotul

    De apreciat sinceritatea! Si e foooooarte poetic. Si boem si eu traiesc pe un norisor si plutesc, etc. Dar cum ramane cu suferinta pe care ai provocat-o? Dupa cati ani de relatie, ti-ai dat seama? Daca ai tinut-o pe loc in felul asta, i-ai rapit ani buni din viata, iar pt o femeie anii care trec conteaza mai mult. E tot mai greu sa-ti gasesti pe cineva dupa 30 de ani de exemplu, iar daca vrei sa faci si copii, ce sa mai vorbim. Altfel faci un copil la 30 de ani si altfel la 40. Iar copilul, in loc sa aiba sansa unor parinti in putere ii avea batrani,cand inca are nevoie de ei. Si pentru ca o femeie pune la bataie mult mai mult intr-o relatie, cred ca ar trebui sa fie mai atenta si sa stie sa-si negocieze pozitia. Asa ca hai sa nu mai luam lucrurile atat de usor si sa le numim exact asa cum sunt ele: un astfel de barbat e un Egoist si un profitor.Si nu ma intereseaza ca nu s-a gandit la consecinte, ca e un visator. Asta sau faptul ca e sincer nu ajuta pe nimeni. Nici macar pe el. Sfat, in contrapartida:fetelor stabiliti deadline-uri de genul: daca dupa 2 ani, nu ma ia Fat- Frumos, ii dau liber. La fel de scurt si de transant si "egoist". Suna aiurea?! Atunci ganditi-va urmatoarele 2 aspecte: 1. O femeie pune la bataie mult mai mult intr-o relatie, asa ca eu cred ca ar trebui sa fie mai atenta si sa stie sa-si negocieze pozitia. Si sa lasam prostiile ca femeia e interesata. Ar trebui sa seteze niste limite. Punct. 2. In cazul in care are loc o despartire, femeii ii va fi mult mai greu sa isi gaseasca pe altcineva: ea se ataseaza mai greu, iar, dupa o anumita varsta, sansele de a-si gasi pe altcineva scad dramatic. Asta e adevarul. Oricum, in final fiecare face cum il taie capul.

    2
    0

  • cristina pe 30 Mai 2016, 17:46
    Pentru HATRU

    interesant ca reactionezi de parca despre tine vorbeam. foarte interesant! asta spune totul despre tine, de fapt. sa stii, pentru informatia ta, ca vad ca ai fost foarte ranit de comentariul meu, ca nu ma incadrez deloc in portretul pe care mi l-ai facut tu. deduc in schimb din comentariul tau ca esti exact genul de barbat care calca in picioare femeile sau le trateaza ca pe niste saci de box. un misogin cu o impresie prea buna despre sine, cel mai probabil o persoana ingrozita de maturitate si fara principii. apropo, femeile au si ele puncte de vedere. daca avem principii suntem grase si urate sau nemaritate? ce logica defectuoasa ai! tu chiar ai niste probleme, draga Hatru, dar sunt cuibarite probabil in mintea aia misogina pe care o ai. pacat!

    1
    1

  • Andrei pe 30 Mai 2016, 12:14
    Catre farcasu catalina

    Sa traiesti in afara casatoriei ca si cum ai fi in casatorie e injust si imoral. Casatoria e ca o fraternitate. Cand sunteti legati unul de altul de Dumnezeu, prin taina casatoriei, devenind una in spirit, atunci e ca si cum at fi devenit (comparativ) frati de sange. Cat si, omul devine in casatorie una in trup DUPA ce devine una in spirit (casatorie crestina). Perversiunile sexuale sunt perversiuni si spurca casatoria, neavand ce cauta in ea. Despre casatorie: E ca si cum ati fi devenit, comparativ vorbind, frati. trebuie sa lucrezi la tine insuti sa fi bun, ingaduitor, milostiv, etc. Daca fratele tau iti trage o injuratura, treci peste si cauti impacarea. E fratele tau, pana la urma! Asa si cu sotul/sotia. Daca fratele tau cade in patima bauturii, e fratele tau pana la urma si il ajuti cum poti. Daca tu il parasesti, cine ii va sta alaturi? Cativa prieteni? Cativa boschetari/medici? Esti tu ca frate inferior acestora? Nu esti tu cea mai apropiata persoana? Asa si in casatorie. Daca divortezi ca bea, e foarte urat ce ai facut. Plus ca divortul e lumes, nu e de la Dumnezeu. Tot legati ramaneti de Dumnezeu si a dulter faceti. Divortul e mare porcarie. Da, daca fratele tau te rupe in bataie de dimineata pana seara, fugi, te linistesti, stai departe sa vezi daca isi revine, dar iti aduci aminte ca e fratele tau! Asa si in casatorie. Divortul ar trebui interzis si numai in cazuri extrem de extreme, aprobat de stat, intr-un consilui de judecatori si preoti (ca sa vada din mai multe unghiuri). Casatoria nu e sclavie. Casatoria e unica cale prin care barbatul si femeia devin cu adevarat una in iubirea lor.

    3
    8

  • Antiprostime pe 30 Mai 2016, 12:00
    Mda

    Un rahat de barbat, care fuge de responsabilitate, dar care are cuvinte mestesugite si-atat. Fugi draga, cat mai ai timp, oamenii de genul asta sunt o frana, probabil egoisti. Pai daca tii la ea, zic eu, ai face orice pentru ea,nu? Inclusiv, acceptatul de sefi imbecili...

    5
    2

  • Vasile pe 30 Mai 2016, 11:33
    Povestea unui ratat mincinos

    Deci acest Stefan, este fara doar si poate, una din urmatoarele: - un ratat infantil care nu stie ce vrea de la viata lui si incearca inutil sa-si dea seama ce cauta pe lumea asta. - sau un ratat dominat de o femeie mult prea autoritara, care in cele din urma si-a luat inima in dinti si a hotarat sa plece, - Sau poate este un mincinos notoriu, care de fapt nu a iubit niciodata cu adevarat, decat maxim pe sine. Si care s-a plictisit de relatia curenta si vrea o noua provocare. ... sau putin din toate trei

    5
    1

  • farcasu catalina pe 30 Mai 2016, 06:10
    te iubesc prea mult ca sa stau cu tine...

    Nu stiu de unde vine titlul de mai sus,dar eu nu cred in el.Nu vreau ca barbatul de langa mine sa fie un copil plangacios care sa-l tii de mana,nu exista mila.Cand barbatul si femeia se plac,sunt reusiti,traiesc,pot privi amandoi rasaritul soarelui la fel de puternici,nu este unul povara celuilalt.Altfel totul cade intr-o conventie plicticoasa in care femeia vrea acte si o numeste casatorie...

    2
    2

  • ana pe 30 Mai 2016, 02:53
    chiar a fost nevoie?

    Si chiar a fost nevoie sa locuiasca cu o femeie n ani ca sa isi dea seama ca nu are pic de stabilitate?Ca este imatur? Nu putea trai singur cuc pentru ca macar sa nu faca victime colaterale?

    6
    0

  • Andrei pe 30 Mai 2016, 02:47
    Ma regasesc in autorul scrisorii, dar....

    A facut ceva extrem de egoist. Nu s-a gandit la ea, la sentimentale ei, la dorintele ei. El a luat decizia de unul singur crezand ca ea e predestinata si nu are nici un cuvant de spus in fata vietii. Extrem de egoist gestul lui.

    2
    1

  • HATRU pe 30 Mai 2016, 02:10
    pentru Crisina

    Draga mea, nimeni nu e vinovat ca esti grasa sau/si urata si ai ramas nemaritata. Frustrarile tale de fata batrana sunt jenante. Renunta sa le arati public.

    2
    2

  • Tebulescu pe 30 Mai 2016, 01:49
    E un om LIBER !

    E liber ca paserea cerului. Poate că pare egoist. Dar, e sincer. A spus cea ce simte. Respect !!!

    3
    2

  • cristina pe 30 Mai 2016, 00:48
    ...si mai pe scurt

    pe scurt, mi-e groaznic de teama ca trebuie sa devin un barbat adevarat desi nu am decat 35...40 de ani. mi-e groaza sa ma gandesc ca trebuie sa ma straduiesc sa fiu loial unei femei pentru tot restul vietii cand in lume sunt miliarde de femei care se plimba zburdalnice pe strada asteptand, asteptandu-ma pe mine! mi-e groaza ca o sa trebuiasca sa lupt pentru o relatie, sa ma straduiesc pentru cineva, sa am un copil si sa fiu un exemplu pentru el cand mie imi vine sa imi iau jucariile si sa plec. genul asta de barbati sunt sugative emotionale. sug toata vitalitatea dintr-o femeie si apoi zboara. din pacate sunt si femei asa, din fericire sunt si contraexemple.

    5
    8

  • Andrei pe 29 Mai 2016, 23:40
    Pe scurt

    Pe scurt, sunt un om cu minte de copil. Si am fost cu tine din placere (sufleteasca si trupeasca) iar acum caut alte placeri. Bravo, asta da barbat adevarat! Lumea are destule exemple rele, dar asta e un nou nivel! P.s. Sunt un barbat cu o minte de copil si eu. Dar eu nu imi bat joc de fete. Daca iubesti o fata, casatoreste-te cu ea si fi loial. iubeste-o si apar-o. Dar nu te lasa calcat in picioare.

    5
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod