Cum poți învinge infertilitatea. 5 pași prin care poți deveni mamă

Potrivit statisticilor, aproape 30% din românce de peste 35 de ani au probleme de fertilitate. Dacă, din nefericire, te numeri printre ele, trebuie să știi că există o soluție : fertilizarea in vitro cu ovocite donate, procedură care se poate face însă doar la clinicile din străinătate, precum Clinica IVF Zlin, din Republica Cehă.

Medicul ginecolog îți va recomanda fertilizarea in vitro cu ovocite donate în următoarele situaţii:
•    ai o vârstă înaintată, care nu îţi mai permite să foloseşti propria rezervă ovariană
•    dacă nu produci ovocite proprii, din diverse motive (ovare nedezvoltate sau extirpate chirurgical, dacă suferi de insuficienţă ovariană prematură)
•    când există riscul să transmiți copilului o boală genetică.

Șansele de reușită ale acestei proceduri sunt de peste 60%.
Din păcate, în România intervenția nu se poate face, pentru că donarea de ovocite nu este reglementată.Poţi merge însă la o clinică din străinătate, unde îți poți împlini visul de-a deveni mamă. De exemplu în Cehia, donarea de ovocite este legală, voluntară și anonimă
”, a declarat Adina Vochin, coordonatoarea în România a Clinicii de Fertilizare in Vitro din Zlin, Cehia.

Ce presupune procedura

Iată care sunt pașii necesari, pentru o procedură FIV cu ovocite donate, la clinica din Zlin:
•    Tratamentul începe în țară, cu aproximativ cinci săptămâni înainte de recoltarea ovocitelor de la donatoare.
Primul pas constă în administrarea unei injectii cu hormoni, cu rolul de a alinia menstruația pacientei cu cea a donatoarei.
•    În a doua etapă, care are loc tot în țară, se administrează estrogen pentru a se forma endometrul.
•    După ce ajunge la clinică, pacienta începe cel de-al treilea pas de tratament, care va pregati endometrul / mucoasa uterină, în vederea implantării embrionului.
•    În următoarea etapă, ovocitele recoltate sunt fertilizate cu sperma soţului / partenerului, iar embrionii obţinuţi sunt puşi în incubatoare performante, numite EmbryoScope®, unde sunt monitorizaţi până la stadiul de blastocist, în ziua a 5-a de cultivare.
•    Medicii îți vor face transferul de embrioni.
La clinica IVF Zlin sunt transferați cel mult doi embrioni la o procedură, iar embrionii de bună calitate rămaşi vor fi congelați gratuit timp de un an, pentru a putea fi folosiți ulterior.

După finalizarea acestor pași, te vei întoarce în țară. Peste 14 zile din ziua recoltării de ovocite poți face primul test de sânge, pentru confirmarea sarcinii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod