Sase greseli grave ale proaspetei mamici


Cere sfaturi, dar nu lua de bun tot ce auzi


De fapt, cred ca este inutil sa-ti spun sa ceri sfaturi; acestea vin din toate partile, de la persoane mai mult sau mai putin avizate si, deseori, sunt contradictorii. Subit, toata lumea are impresia ca se pricepe la bebelusi. Ar trebui sa incerci sa te impui; nu spune nimeni ca tu le stii pe toate (ar fi si culmea, in special in situatia de fata), dar nici sa iti umpli mintea cu sfaturile mamei, soacrei, surorii, verisoarelor si prietenelor. Unde-ai ajunge?

Nu te sfii sa ceri ajutor


Pentru ca tot vorbeam despre solicitari... ar fi si ridicol, si inutil sa incerci sa faci pe "mama eroina" care se poate descurca perfect singura si nu are nevoie de nimeni.
Sunt atatea lucruri pe care nu stii inca sa le faci si unde mama si soacra se pricep, intr-adevar, mai bine.

Sa fim seriosi: fie si faptul ca se gaseste cineva care sa-i faca biberonul copilului si sa calce rufele va fi un ajutor important pentru tine. Astfel incat, nu are sens sa te ambitionezi; risti sa faci greseli si sa ajungi la epuizare, iar bebelusul tau are nevoie de tine.

Fa putina economie


Te gandesti: ce relevanta ar putea avea o asemenea recomandare? Doar toata lumea stie ca aparitia unui bebelus este similara de multe ori cu dezechilibrarea bugetului.

Dar ce-ar fi sa cheltuiesti inteligent? Cumpara numai articolele care sunt cu adevarat indispensabile si nu te hazarda la foarte multe jucarii.
Macar in primele doua-trei luni, poti economisi din acest ultim punct de vedere, pana va mai reveniti din punct de vedere financiar.

Nu spune nimeni sa-ti privezi copilul de ceea ce are nevoie. Dar sa stii ca achizitionarea navalnica si nechibzuita de obiecte, lotiuni, uleiuri si alte asemenea nu te transforma intr-o mama mai buna.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod