BAC 2014: Cum să-ţi ţii în frâu emoţiile în ziua examenului


Respiră adânc şi păşeşte încrezătoare în sală

Te mai despart doar câteva momente de confruntarea cu examinatorii şi cu întrebările şi simţi că ţi se înmoaie genunchii. Acum este momentul să te îmbărbătezi, să tragi aer în piept şi să păşeşti cu fruntea sus în sala de examen, ca şi cum stresul ar fi o noţiune inexistentă pentru tine.

În sală, după ce ai primit foaia cu subiectele, respectiv ai extras subiectul pe care îl ai de tratat în cadrul examenului oral, oferă-ţi 1-2 minute pentru a te linişti.

Orice subiect/e ai fi primit, este esenţial să ai încredere că le vei putea aborda. Abia după ce poţi să respiri mai bine, iar ritmul tău cardiac a revenit în limite normale, întoarce foaia.

Citeşte bine cerinţele, de mai multe ori, până când ştii 100% sigur că ai înţeles ce ai de făcut. Din cauza emoţiilor resimţite mai ales, este posibil să ai impresia că nu ştii să rezolvi mare lucru. Ai incredere că este doar o senzaţie trecătoare, de care vei scăpa curând.

În cele din urmă, apucă-te să rezolvi exerciţiile pe care le stăpâneşti cel mai bine.
La examenele orale, fă-ţi o schemă cu câteva idei pe care să le dezvolţi în faţa comisiei, insistând, şi de această dată, asupra punctelor tale forte - acea parte a subiectului de care eşti cel mai sigură.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod