Atentie, incepe scoala!

"Momentul reintoarcerii la scoala este asemanator cu startul unui alergator de cursa lunga. Un start bun este o garantie a succesului” afirma Christine Brunet, psiholog specializat in psihologia copilului, pentru www.psychologies.com.
"Momentul reintoarcerii la scoala este asemanator cu startul unui alergator de cursa lunga. Un start bun este o garantie a succesului” afirma Christine Brunet, psiholog specializat in psihologia copilului, pentru www.psychologies.com.

Pregatirile pentru scoala sunt in toi. De la rechizite, la uniforma. Pregatirea pentru scoala trebuie sa includa insa si reluarea programului scolar, a activitatilor extrascolare, a ritmului tipic pentru studiu, adecvat varstei copilului tau.

Cumparaturile pentru scoala


Christine Brunet recomanda parintilor sa aloce un buget de timp mai mare pentru cumparaturile dedicate inceperii noului an scolar. “Este o mica smecherie la mijloc, de pe urma careia toata lumea are de castigat.
Se aplica perfect si celor care merg in clasa I-a si copiilor pana pe la 12-14 ani, cand dorinta de indepenta face <strategia> mai putin eficienta. Faceti cumparaturile impreuna cu scolarul vostru. Scoala incepe cu o joaca: doua – trei reprize de cumparaturi. Lasa-l sa-si aleaga unele din lucrurile pentru scoala – penarul, un set de caiete, ghiozdanul cel nou. Ii va face placere sa foloseasca ce a cumparat si va incepe scoala cu bucurie. In plus, timpul alocat cumparaturilor este timp petrecut impreuna, cand puteti vorbi despre scoala, dar nu numai”, afirma Christine Brunet.

Psihologul recomanda parintilor sa dedice mai mult timp copilului lor inainte de inceputul scoli.
“Faptul ca micutul tau vede ca pe tine te intereseaza subiectul, il va face la randul lui, interesat”, completeaza Christine Brunet.
 

Revenirea la programul de scolar

 
Este poate cel mai neplacut moment al reintoarcerii la scoala. Timpul capata alta valoare, libertatea programului se restrange. “Puterea exemplului functioneaza foarte bine in cazul copiilor in cursul primar. Asa ca arata-i micutului scolar ca programul este esential si ca trebuie respectat. Copilul trebuie ajutat, indrumat, indemnat si mobilizat! Nu-l certa, nu-l zori mai mult decat poate.
Mai bine trezeste-l cu un sfert de ora mai devreme, ca sa aiba timp sa-si rezolve toate <problemele> matinale. Lasa-l sa vada si sa simta ca esti alaturi de el. Nu face greseala sa spui <puisor, imi pare rau ca te scoli dimineata> sau <mi-e mila de tine>, pentru ca il vei demobiliza. Fii vesela, tonica si optimista! Scoala este o bucurie, si trebuie sa-i transmiti celui mic acest lucru”, sustine Christine Brunet.

Uniforma, cea mai buna solutie


Oferta din magazine este mai mult decat indestulatoare. Dar si preturile sunt pe masura.
Uniforma este o alternativa care aduce doar beneficii. Asa ca, daca scoala impune uniforma, este foarte bine. Daca nu, fa-i tu una. Alege pentru copilul tau cateva tinute, maxim patru, care sa fie haine exclusiv pentru scoala.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod