Primii pasi in dresajul perusului

Daca sunteti proaspatul detinator al unui perus tanar si doriti sa-l dresati, nu exista nici cea mai mica problema in acest sens. Iata cativa pasi pe care va recomandam...

Daca sunteti proaspatul detinator al unui perus tanar si doriti sa-l dresati, nu exista nici cea mai mica problema in acest sens. Iata cativa pasi pe care va recomandam sa-i urmati pentru ca actiunea dumneavoastra sa aiba succes.

1.Dupa ce perusul s-a asezat pe suport, introduceti usor mana in colivie. Initial, pasarea se va feri de mana dumneavoastra, dar insistati si tineti un deget la nivelul pieptului acesteia, apoi coborati-l catre picioarele sale.

2.Indepartati usor degetul de perus si apoi apropiati-l, pana candacesta va fi tentat sa se urce pe el.

Adesea, pasarile isi folosesc ciocul pentru a se catara pe ramuri, iar perusul va folosi si el acelasi sistem. Acest lucru nu trebuie insa sa va dea impresia ca ar incerca sa va ciuguleasca. Papagalii mai utilizeaza ciocul si pentru sprijin sau pentru a testa suprafata pe care urmeaza sa se aseze.

3.Nu trebuie sa lasati perusul sa iasa din colivie o zi sau doua, pana ce va invata sa se urce pe degetul dumneavoastra.

4.Odata ce ati reusit sa dresati perusul sa va stea pe deget in interiorul coliviei, dati-i acestuia libertatea de a explora camera.

Intr-o prima faza, pasarea va zbura haotic, speriata, dar nu trebuie decat sa va asezati confortabil intr-un fotoliu si sa o lasati sa inspecteze incaperea.

5.Dupa o vreme puteti sa va apropiati de perus pentru a observa daca acesta se va urca din nou pe degetul dumneavoastra. Daca pasarea se afla pozitionata mai sus de nivelul capului dumneavoastra, amintiti-va ca degetul trebuie sa se afle la nivelul pieptului sau pentru ca aceasta sa se poata urca pe el, altfel ea nu va accepta niciodata sa coboare.

6.Uneori, perusii zboara inapoi in colivia lor din proprie initiativa,dar acest lucru se va intampla numai daca aceasta nu este considerata a fi o inchisoare, ci o casa confortabila.

Cu cat perusul are mai multa libertate, cu atat va avea mai putine motive sa se impotriveasca reintoarcerii in colivie.

7.Daca totusi trebuie sa luati perusul in mana pentru a-l introduce in colivie, apropiati-va usor de pasare si, in timp ce ii vorbiti incet, incercati sa o prindeti, astfel incat ciocul sau sa se afle in palma dumneavoastra.

O alta solutie ar fi sa diminuati lumina din camera, deoarece, in aceasta situatie, perusul ar fi mai putin tentat sa zboare. Odata ce perusul a invatat sa stea pe degetul dumneavoastra, va veni oricand bucuros sa aterizeze pe umarul, capul sau bratul dumneavoastra.

Daca ati achizitionat un perus matur, deja dresat, folositi aceeasi metoda prezentata anterior.

In aceasta situatie trebuie sa dati dovadade multa rabdare, deoarece un perus adult va fi mult mai nervos decat unul in varsta de doar cateva saptamani.

Cum invatati perusul sa vorbeasca
Perusul in timpul vacantei
Pericolele din casa

 

Comentariile 151-155 din 155

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • qty pe 25 Apr 2008, 15:18
    perusul meu nu face nimic

    o sa vi se para ciudat: cand ii dau drumul in camera sra doar pe corniza, nu canta - decat f rar... ce ma fac ca sa fie si el vesel ca ceilalti in colivie sta decat intr-un loc am mai avut o fetita careia ii placea sa cante, sa se joace, sa zboare! este bolnav? sau au si ei caractere diferite l-am cumparat in urma cu 3 luni si nu se schimba deloc mi-ati face un mare bine daca imi dati o mana de ajutor

    0
    0

  • alexandra pe 19 Apr 2008, 22:50
    hellp me plssss

    ajutor va rog frumos...sunt disperata nu stiu ce sa fac...am o papagalita si nu stiu ce i sa intamplat de i sa rupt ciocul si nu prea poate manca va rog ajutor nu stiu ce sa i fac :(( cum pot face sa aiba ciocul ca inainte

    0
    0

  • cistina pe 15 Apr 2008, 11:29
    sa nu mai faca cineva ca mine

    doresc ca acest comentariu sa fie facut public

    0
    0

  • cristina pe 15 Apr 2008, 11:27
    timy

    sunt suparata si pling de 2 zile incontinuu,deoarece am avut un perus de 6 ani si am ramas fara el.Este numai vina mea si nu pot sa-mi revin .....era dresat de toti(baiatul meu ,eu si sotul)vorbea toata ziua....pronunta corect cuvintele ..numele baiatului cipri,mami,tati....si mai spunea ,,te pupa mami..canta la,la,la,la,,iar cand ii faceam baie se punea in chiuveta curgea apa calduta si incepea sa se spele singur,inchideam usa de la balcon si el se agata de marginea termopanului si incepea sa bata in geam cu gheruta ca sa il las in camera era rasfatat de toti il iubeam la nebunie eram grijulie cu el sa nu-i lipseasca hran a si vitaminele.Manca cu noi la masa de toate in afara de carne ca nu consumam ,se aseza pe paharul de bere si bea spuma si incepea sa cante ...ii placea sa bea lapte batut ...era antistresul meu de cite ori eram suparata venea pe umarul meu si ma pupa..il mangaiam si ma linisteam ...dar sa intimplat ..nenorocirea sa raman fara el din vina mea..pling .pling si acum pling ptr.ca nu stiu cum sa trec peste acest moment ca nu mai este linga mine,,poate spuneti ca sunt nebuna dar acesta era un perus special ,,,,sotul meu mi-a cumparat altul dar il vreau pe timy inapoi ,este vina mea am crezut ca e atat de atasat de mine si am coborit cu el la parterul blocului sa rup o frunza de rostopasca ptr sotul meu ,intr-o fractiune de secunda mi-a zburat din mana si plecat a fost ,,,l-am cautat toti dar fara nici un rezultat ..e a treia zi de cand pling dupa el si nu stiu cum sa pot sa ma linistesc putin,,ma-m gindit ca daca scriu daspre el poate ma ajuta la ceva..m-am atasat de el si acum sufar deoarece ma consider vinovata de raul pe care i l-am facut,,ce pot face,dar ma-m gindit o sa pling pana o sa raman fara lacrimi.......

    1
    0

  • stefan cristian pe 29 Mar 2008, 16:02
    perusi

    cum pot sa imi fac perusul sa vorbeasca??

    0
    1
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod