Povestea eroului din Afganistan sau cum poate un câine să-ţi salveze viaţa

Nu este singurul caz în care un patruped îşi riscă viaţa pentru a-şi salva stăpânul, dar este încă o dovadă de dragoste şi devotament. Este vorba de un căţel de 6 ani din rasa Springer

Nu este singurul caz în care un patruped îşi riscă viaţa pentru a-şi salva stăpânul, dar este încă o dovadă de dragoste şi devotament. Este vorba de un căţel de 6 ani din rasa Springer Spaniel care a salvat viaţa stăpânului, soldatul britanic Andrew Duff, de nenumărate ori. Cum? Nu simplu. Depistând bombele care îl puteau ucide pe soldat în timpul misiunilor.

Povestea câinelui Jack a devenit cunoscută în întreaga lume. Cei doi sunt de nedespărţit de aproximativ 18 luni, când au fost desemnaţi să lucreze împreună.

Cum decurge una dintre aceste misiuni periculoase? Jack controlează terenul, înainte ca soldatul să-l calce, şi latră atunci când găseşte o mină. Eroul nu este răsplătit cu medalii sau alte obiecte scumpe, ci cu îmbrăţişări, vorbe bună şi, normal, mâncare delicioasă.

Însă Jack nu s-a născut cu talentul de a depista explozibil. El a fost instruit timp de 15 săptămâni, în Marea Britanie, iar apoi 3 săptămâni în Afganistan. Nu este însă singurul câine care s-a dovedit de un real ajutor soldaţilor.

Anul acesta tot un câine din rasa Springer Spaniel şi-a dat viaţa pentru a salva un alt soldat.

Nu pot să nu mă întreb: ce miros are oare o bombă? :)


maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod