Parul de pisica nu este periculos

Probabil ca te-ai gandit adesea daca ti-ar face placere sau nu sa ai o pisica si daca acest lucru s-ar potrivi stilului tau de viata. Daca ne gandim matematic, multor femei...

Probabil ca te-ai gandit adesea daca ti-ar face placere sau nu sa ai o pisica si daca acest lucru s-ar potrivi stilului tau de viata.

Daca ne gandim matematic, multor femei le-ar placea sa aiba un astfel de animalde casa - circa 80% din membrele Asociatiei Felina Romana sunt femei. In randurile ce urmeaza vom spulbera mitul conform caruia femeilor gravide nule este recomandat sa creasca pisici, cu ajutorul presedintelui acestei asociatii, Dan Voicu.

Este parul de pisica periculos? 


Cine se hotaraste sa aiba in locuinta o pisica, trebuie sa fie pregatit sa-si ia raspunderea pentru acest animal si sa-i indeplineasca necesitatile naturale. Zoologic, pisicile sunt calificate ca animalede prada, dar asta nu inseamna ca nu au fost, de-a lungul timpului,domesticite.

Femeile simt de multe ori nevoia sa alinte pe cineva, sa ia pe cineva in brate si sa-l mangaie.

Aceste gesturi de rasfat se pot manifesta si in perioada de graviditate, cand multi "prieteni" le spun sa alunge pisica din casa.

Dan Voicu, presedintele Asociatiei Felina Romana, a explicat ca pericolul de a inhala par este foarte mic pentru ca el se simte pe varful limbii, iar tot ce se spune despre "inghitirea" acestor fire este exagerat. Chistul hedatic nu poate fi provocat decat daca pisica(ori pisicile respective) nu au fost deparazitate corespunzator, si mai ales impotriva viermilor intestinali.

Daca femeile nu au avut pisica pana sa nasca este indicat sa-si cumpereuna abia dupa ce copilul a implinit opt ani, deoarece aceasta poatedeveni agresiva cu copiii care o supara.

Pisica nu este agresiva dinfire, ea nu ataca de exemplu copiii aflati in patut dar se supara foarte repede cand este necajita de acestia si riposteaza. Anumite rase, cum ar fi persana, detesta zgomotele stridente (plansul) si atunci pot deveni agresive. Depinde acum pentru ce rasa ai optat sa cresti.

Cel mai mult par lasa pisica persana si de aceea trebuie sa tii cont daca vrei sa nu ai astfel de probleme.
Referitor la parul lasat de pisici ingeneral, nu uita ca ele naparlesc la schimbarea anotimpurilor si au nevoiede suplimente vitamino-minerale pentru intretinerea blanitei.

De asemenea,foarte necesar este si periatul. Pentru aceasta foloseste un pieptene cu dinti de metal (ar fi bine sa ai doi piepteni, cu distanta diferita intredinti). Pieptanatul se face de la cap spre coada, in directia capului.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Buzea Ana-Maria pe 30 Dec 2009, 22:45
  inteligent

  acest lucru este adevarat, si inteligent,dar vitamine pentru pisici daca le cade blana!este socant de stupid!periajul poate.........auzi pisica de rasa persana ataca atunci cand plange copilul plange sa o ia razna!e stupid!in rest tot este bine.a si inca ce va.........unele cuvinte sunt legate unul de celalalt!gramatica!.........cine a scris sa fie mai atent data viitoare...

  0
  0

 • hahaha pe 14 Feb 2009, 16:44
  eeeeeeeeeeee

  Conform adevaratelor lucruri .....................blablablablabla

  0
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod