Al meu e mai frumos!


Ca sa te convingi de frumusetea si abilitatea cainelui tau poti sa participi la competitia canina organizata de Asociatia Chinologica a Municipiului Bucuresti in acest...

Ca sa te convingi de frumusetea si abilitatea cainelui tau poti sa participi la competitia canina organizata de Asociatia Chinologica a Municipiului Bucuresti in acest week-end.

Concursul iti va arata cat de frumos si sanatos este cainele tau in comparatie cu ceilalti intrati incompetitie la aceeasi categorie. Poti participa doar ca spectator, pentru placerea de a vedea cele mai frumoase exemplare din circa 60 de rase.

In data de 16 martie, ora 10,00, la complexul expozitional Romexpo, in cateva din pavilioanele centrului va fi organizata expozitia nationala canina, in cadrul careia, pentru cele 60 de rase va fi desemnat Cainele Apt Campion (C.A.C.). "Concursul" este o expozitie de frumusete canina si un examen de selectie pentru acordarea dreptului de monta,cu calificativul apt sau inapt.

Dreptul de monta
Pentru ca un catel sa poata obtine dreptul de monta trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa aiba cel putin 12 luni, sa fi participatla doua arbitraje la varsta de peste 12 luni si sa aiba facut examenul de selectie.

Daca aceste conditii sunt indeplinite, cainelui i se confera dreptul de reproductie. Acest drept este important pentru ca in urma unei reproduceri intre doi caini cu drept de monta, exemplarele noi vor avea pedigree.

Pedigree-ul
Un caine se poate naste cu pedigree sau il poate dobandi, dar acest lucru este posibil la rasele foarte rare. Pedigree-ul reprezinta calitatile si trasaturile cainelui dupa standarde internationale.

Inscrieri
In cadrul Asociatiei Chinologica a Municipiului Bucuresti, crescatorii de caini sunt sfatuiti si indrumati corect in privinta cresterii si alimentatiei cainelui lor.

Nu numai proprietarii de caini cu pedigree pot fi inscrisi in aceasta asociatie ci si cei care vor sa fie la curent cu evenimentele si noutatile in domeniul canin dar si cu cresterea corecta a "puiutului" lor. Taxa de inscriere in asociatie este de 100.000 lei,iar taxa anuala este de 250.000 lei/an.

Program de consultare
Asociatia este organizata pe zece cluburi (in cadrul aceluiasi sediu) iar aceastea se impart pe rase sau pe grupe de rase, fiecare avand cate un presedinte, care are program intr-una din zilele saptamanii.

Luni: Dalmatian, Beagle, Basset Hound, Blood Hound; Spaniel, iar o altagrupa: Bichon Maltez, Caniche, Shih Tzu, Peckinez, Bulldog Francez.
Marti: Dog German, Dog Argentinian, Dog Bordeaux, Mastino Napoletano,Mastiff, Bullmastif, Buldog Englez, Terra Nova.

Ciobanesc Asia Central,Ciobanesc Caucazian, Tosa Inu, Saint Bernard, Shar-Pei.
Miercuri: Chow-Chow, Samoyede, Malamut de Alaska, Akita, Husky Siberian,Spitz; Ogari.
Joi: Schnauzer; Teckel, Pointer, Vizla, Setter; Brac German si Retriever.
Vineri: Ciobanesc German; Boxer; Ciobanesc romanesc (carpatin simioritic), Rottweiler; Terrier.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • asandei mihaela pe 30 Mai 2008, 13:29
    drept de monta

    De inseamna, concret, arbitrajele, in ce constau ele, ca si conditie a obtinerii dreptului de monta? Dar examenul de selectie? Unde are loc? In ce consta? Va multumesc.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod