Devon Rex - Pisica spiridus

Daca baia nu este administrata la timp, aceste secretii fac ca blana sa capete un aspect gras si pot cauza probleme dermatologice. Trebuie retinut insa ca necesitatea imbaierii difera de la un exemplar la altul, unele avand nevoie de o baie saptamanala, iar altele doar ocazional. Indiferent de caz, este important ca pisica sa fie obisnuita cu baia inca de la o varsta frageda.

Devon Rex - Standard

Devon Rex este o rasa cu aspect unic. Ochii ei mari, botul scurt, pometii proeminenti si urechile uriase, dispuse destul de jos fac ca exemplarele Devon Rex sa para niste demne reprezentante ale elfilor. Aceasta pisica are o marime medie, iar corpul este bine acoperit de o blana fina si ondulata. Textura blanii este deosebita, iar mutatia care a cauzat ondularea ei nu apare la nici o alta rasa, acest lucru conferindu-i unicitate.
Devon Rex este o pisica alerta si activa, fiind intotdeauna interesata de explorarea spatiului in care traieste.

Capul - vazut din fata, craniul este delimitat de o serie de 3 curbe convexe distincte care se ingusteaza treptat: muchia exterioara a lobilor urechii, linia pometilor si zona de prindere a mustatilor. Capul este de preferinta lat, dar lungimea sa trebuie sa fie mai mare decat latimea. Se recomanda ca obrajii sa fie bine conturati, cu pometi proeminenti si o zona de imbinare a mustatilor bine delimitata. Vazut din profil, nasul prezinta un stop proeminent. Fruntea este usor bombata, iar craniul este plat.

Botul este scurt, bine dezvoltat. Zona de imbinare a mustatilor este bine delimitata.

Barbia este puternica, bine dezvoltata. Din profil, ea se aliniaza vertical cu nasul.


Ochii sunt mari si asezati la o distanta apreciabila unul de celalalt, au forma ovala si se alungesc catre linia exterioara a urechii. Toate culorile sunt acceptate, avand in vedere faptul ca nu se acorda punctaj nuantei acestora.

Urechile sunt neobisnuit de mari si plasate foarte jos, fiind in acelasi timp foarte late la baza, iar linia exterioara a urechii o depaseste ca dimensiuni pe cea a craniului. Varfurile sunt rotunjite, iar urechile sunt in intregime acoperite cu blana foarte fina. Pot prezenta smocuri de par, dar prezenta acestora nu este obligatorie.

Corpul este solid si musculos, zvelt si de lungime medie. Pieptul este lat, sistemul osos ascutit, iar picioarele sunt de grosime medie, dar viguroase. Membrele sunt destul de lungi, iar cele anterioare sunt usor mai scurte decat cele posterioare.
In cazul masculilor, corpul poate avea o marime mai mare, atata timp cat sunt pastrate proportiile.

Membrele sunt lungi si zvelte. Labele sunt mici si ovale, avand cate 5 degete la cele anterioare si 4 la cele posterioare.

Coada este lunga, subtire si rotunjita spre varf, fiind bine acoperita cu blana scurta.

Gatul are o lungime medie si este zvelt.

Blana acopera in intregime corpul pisicii, cea mai mare densitate inregistrandu-se pe spate, pe partile laterale, pe coada, fata, membre si urechi. Este permis ca blana sa fie mai putin deasa pe crestetul capului, pe gat, piept si abdomen.

Zonele neacoperite de par sunt considerate defecte la pisoi si se penalizeaza la adulti. Si totusi, prezenta pufului pe partile inferioare ale corpului nu trebuie interpretata drept lipsa de par.
Parul rar de pe tample nu este considerat defect.

In ceea ce priveste textura blanii, se poate spune ca aceasta este moale si catifelata. Este scurta pe spate, pe lateral, pe zona superioara a membrelor si pe coada. Este foarte scurta pe cap, urechi, gat, labute, piept si abdomen.

Pisoii pot avea blana foarte scurta pe toata suprafata corpului. Chiar daca aceasta nu este destul de lunga astfel incat sa se onduleze, ea trebuie sa acopere corpul in mod uniform, astfel incat sa nu existe nici o zona lipsita de par. Senzatia de blana ondulata se distinge la atingere si este mult mai evidenta in zonele in care blana este foarte lunga, si anume pe corp si pe coada.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • pisoi pe 7 Feb 2012, 18:51
    devon rez de vanzare

    In curand vom avea pisoi Devon Rex disponibili. Detalii si poze puteti gasi la adresa http://barzoi.wordpress.com/puppies/

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod