Andrada Dan – „Mi-am schimbat viata “peste noapte” prin coaching”

Cum ati luat decizia de a renunta la un job la care multi viseaza? Am realizat ca fac doar ce trebuie si nu ce imi place, ca merg intr-un loc doar pentru siguranta unui venit managerial corporatist, cu care imi plateam creditele si alte bunuri care am crezut eu ca imi vor aduce fericirea. Traiam o viata care nu era a mea. Trebuia sa fac ce mi se spune si sa ma incadrez intr-un tipar. Ultimii 3 ani, marcati de criza au generat un climat de “razboi” in corporatii, in care valori ca respect, integritate, sinceritate si apreciere au fost uitate cu desavarsire. Astfel am decis ca vreau sa fiu propriul meu stapan, sa ma exprim liber pentru a putea da frau liber imaginatiei, creativitatii si a acelui talent unic pe care fiecare dintre noi il detine.
Ce v-a determinat sa imbratisati meseria de life coach transformational?

Mi-am schimbat viata “peste noapte” prin coaching. Am fost primul meu client cu rezultate extraordinare. Am lucrat 17 ani intr-o banca, ocupand o pozitie manageriala in ultimii 8 ani. Eram o femeie de success dar in realitate, deconectata de la ceea ce eram eu cu adevarat. La job, stresul era la cote maxime, casnicia nu mergea, iar pe copiii mei abia ii mai vedeam si ii percepeam ca pe o povara. Eram in plin “sevraj corporatist”  si in faliment emotional.

Cautand reteta fericirii am descoperit coaching-ul. Am invatat sa-mi identific pattern-urile negative, sa-mi inlocuiesc credintele negative cu credinte pozitive, sa am claritate, viziune, sa ma focusez catre unde vreau sa ajung.

Inainte de a descoperi instrumentele de dezvoltare personala eram intr-o lupta permanenta cu identitatea mea, feminitatea mea, cu stima de sine, cu rolul de mama, de sotie, cu cine eram eu ca persoana. Astazi nu ma mai recunosc. Am devenit cine eram cu adevarat in adancul inimii mele, fara sa stiu asta mult timp.

Mi-am descoperit feminitatea, identitatea si vocatia.

Avand echilibru, viziune si claritate, am avut curaj si am demisionat din banca, de pe o pozitie manageriala.
Am ales sa fiu antreprenor.

Vazand rezultatele obtinute asupra mea prin coaching si cum viata mea s-a ameliorat intr-un timp scurt, pentru ca iubesc oamenii, am hotarat sa urmez o cariera noua: COACHING-UL.   Am urmat cursurile unei Scoli canadiene celebre de coaching avansat, cu metode unice in lume, premiate la nivel international. Astazi traiesc viata pe care o doresc. Sunt pasionata de dezvoltare personala, cred in potentialul infinit pe care il detinem, forta creatoare pe care o avem, prin care putem sa obtinem tot ce ne dorim. Ma perfectionez peramanent si investesc in dezvoltarea mea personala pentru a putea intelege mai bine comportametul uman,  pentru a putea servi mai bine nevoile clientilor mei.

Vreau sa-i ajut pe cei care sunt acum, asa cum am fost eu, sa aibe curaj sa  isi schimbe viata, sa faca ce le place si sa fie liberi

Spuneti-mi, care sunt secretele unei femei fericite si echilibrate?


O femeie este fericita cand isi descopera feminitatea, cand este autentica, vulnerabila si are curajul sa exprime ce simte, legat de cine este ea cu adevarat in adancul inimii ei.

De asemenea o femeie fericita are limite, legat de ceea ce simte in interior, lucruri peste care nu trece si nu ezita sa le exprime intr-o maniera foarte clara si hotarata.

In momentul cand o femeie este conectata la ea insasi, si nu isi conduce gandurile si actiunile, pentru cei din jur, atunci apar puterea si echilibrul.
Astfel dintr-o pozitie de echilibru si putere, femeia isi gaseste cu usurinta vocea interioara si identitatea.  O femeie constienta de propria valoare, va avea puterea, energia si concentrarea sa isi construiasca o cariera, un business care sa o reprezinte, cu cine este ea in adancul inimii.

In concluzie, o femeie conectata la feminitate poate imbina cu succes in cariera ei energia feminina, care este aceea de a A FI, cu cea masculina (necesara in business),  care este aceea de A FACE, legata de planificare si realizat actiuni. O femeie echilibrata stie sa imbine cele doua tipuri de energii (feminina si masculina), care ii vor servi in rolul de femeie si cel profesional sau de antreprenor.


Sunt romanecele femei seducatoare? Au ele curajul sa flirteze si sa fie libere?

Din pacate, suntem rezultatul unui sistem educational fost comunist care ne-a invatat ca munca grea este cheia catre succes, ca a fi autentic si a arata ce simti sunt semne de slabiciune.

Sistemul educational şi regulile în familie ne antrenează să gândim, credem şi să ne comportăm în anumite feluri, iar modul în care învăţăm să răspundem la aceste Teme devine un model pe care il urmam subconstient şi atunci ne creăm propriile “Teme Toxice” de viata.
De exemplu poti avea ca tema de viata “nu este in regula sa plangi, plansul este slab”, “ nu este in regula sa vorbesti despre probleme”, “nu poti face asta” etc.

Din aceste teme induse se nasc temele vietii fiecaruia, dupa care ne traim viata intr-o maniera inconstienta. De exemplu putem avea ca tema personala de viata “eu niciodata nu voi avea nimic, nu voi avea parte de dragoste”

Astfel romancele au fost educate la nivel colectiv, ma refer la generatia dupa 25-30 de ani, intr-un spirit masculin, femeia trebuie sa munceasca, sa faca, sa se sacrifice pentru familie.

Pe de alta parte dupa Revolutie s-a nascut o a 2 a generatie de femei, care a inteles gresit conceptul de libertate, care asteapta totul de la cei din jur si totul se concentreaza pe aspectul fizic.

Avem nevoie sa „invatam” sa fim fericite, si libere, prin conectarea la noi insasi, sa invatam sa ne pretuim pentru ceea ce suntem, sa exprimam si sa aratam liber ce simtim si ce suntem. O femeie libera nu ezita sa spuna ce ii place, ce nu ii place, sa aibe limite peste care nu trece, sa aibe pasiuni, sa iubeasca ce face si sa aleaga acel barbat alaturi de care sa experimenteze viata in doi intr-o relatie in continua expansiune.


Daca ar fi sa dati 5 sfaturi unei femei singure, care ar fi ele?

1.    Sa aibe inima deschisa, sa isi exprime sentimentele si ce se afla in inima ei unui bărbat care apare  - chiar dacă este numai în vizită.
Sa aibe curaj sa fie autentica si vulnerabila. Barbatii sunt atrasi irezistibil de femei autentice, deoarece acest lucru denota putere si incredere in  sine

2.    Sa experimenteze fara teama, tot ceea ce se iveste in viata lor. Fiecare barbat care apare, ofera ceva, este o lectie

3.    Sa renunte la control, sa astepte mereu un rezultat.

4.    Sa aibe curaj sa flirteze cu inima deschisa, si sa fie o invitatie pentru orice barbat. Sa nu „cada” dupa primul venit care va face un mic gest. Sa se investeasca emotional dupa acel barbat care se investeste el atat de mult incat ii ofera ei ce are ea nevoie in adancul inimii ei

5.    Sa aibe limite, adica o incredere in sine crescuta, lucruri peste care nu trece, care o femeie le simte din interior si care nu le doreste, deoarece ii fac rau.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod