Cum sa calci hainele fara fier de calcat

Trucuri care te ajută să calci hainele fără fier de călcat

Câteodată, ai nevoie de o ținută impecabilă, dar nu ai niciun fier de călcat la îndemână. De exemplu, atunci când ești plecată într-o vacanță și vrei să ieși la o cină romantică împreună cu partenerul tău. Știai că poți profita de câteva trucuri care te ajută să calci hainele fără fier de călcat? Iată care sunt acestea!

Cum să calci hainele fără fier de călcat?

1. Cum să calci hainele cu placa de păr

Placa de păr este perfectă pentru zonele greu accesibile, printre care se numără gulerele și faldurile mici ale materialelor. Setează placa de păr la o temperatură medie, ține-o pe bucata de material dorită și așteaptă timp de câteva secunde. Este recomandat să te asiguri că placa de păr nu are reziduuri de păr sau produse de styling pe ea, deoarece acestea îți pot deteriora hainele. De asemenea, evită să folosești placa de păr pentru a călca țesăturile delicate.

2. Cum să calci hainele cu un amestec de apă și oțet

Aceasta este o metodă perfectă pentru chimiștii în devenire. Se amestecă oțet alb din vin cu apă, păstrând o proporție de 1:3.

Se adaugă această compoziție într-o sticlă de plastic cu pulverizator și se agită ușor. Acum, îți mai rămâne doar să stropești cutele de pe haine.

3. Cum să reduci cutele hainelor cu aburul de la un fierbător sau ibric

Dacă nu ai un fier de călcat, un fierbător de apă sau un ibric este alternativa perfectă pentru tine. Se încălzește fierbătorul pe aragaz. Atunci când apa ajunge la punctul de fierbere și începe să se evapore, ia hainele șifonate și ține-le deasupra jetului de aburi, la aproximativ 20 de centimetri distanță de fierbător.

4. Cum să elimini cutele de pe haine cu ajutorul unui uscător de păr

Un uscător obișnuit de păr îți poate veni în ajutor atunci când nu ai un fier de călcat. Trebuie să-l setezi la cea mai ridicată temperatură și să direcționezi aerul fierbine exact pe cute.

5. Cum să scapi de cutele hainelor cu aburul de la duș

Deschide apa fierbine la duș, atârnă hainele pe umerașe cât de aproape poți de duș, însă asigură-te că picăturile de apă nu ating hainele. Închide toate geamurile și ușile de la baie și așteaptă pentru câteva minute.

Poți face chiar și un duș, cât timp aștepți ca hainele să stea la aburi. Când vei termina dușul, cutele hainelor vor fi dispărut.

6. Cum elimini cutele hainelor cu ajutorul unui prosop ud

Și această modalitate care te ajută să calci hainele fără fier de călcat este la fel de simplă precum celelalte enumerate mai sus. Se așază hainele pe o suprafață plată, precum o masă de călcat. Se acoperă cutele mari cu un prosop ud și se apasă tare cu mâinile. După aceea, se lasă hainele să se usuce.

Tu ce alte trucuri care te ajută să calci hainele fără fier de călcat mai știi?

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod