Structuri spectaculoase, aspecte spatiale

Bucataria, foarte moderna, a fost conceputa pe alb, cateva pete rosii rimand cu fotoliile si canapelele din living. Rosul este, de altminteri, singura culoare pura, regasita si la etaj, in restul spatiului optandu-se pentru nuante care sa amplifice senzatia de larg si amplu.

Comunicarea intre parter si etaj este realizata printr-o scara moderna in nuante deschise, aproape de alb, cu balustrada din inox, ce reflecta lumina.

La acest nivel exista un spatiu amplu, din care pornesc cele trei dormitoare si baia. Aici se remarca o alta sistematizare a spatiului decat cea de la parter.

De sus, perspectiva este spectaculoasa, in sensul ca se pot cuprinde dintr-o data livingul si dinningul. Casa a fost gandita pe ideea de inalt, de spatiu liber, deschis.

Acest "hol" din care pleaca toate incaperile de la etaj este deosebit de elegant.

Partea centrala este lasata libera, in felul acesta valorificandu-se estetic parchetul din stejar natural, pe care se gaseste un covor alb, amplu, foarte rafinat.

Exista cateva piese de mobilier (s-au preferat impletiturile) bine armonizate cu spatiul de la etaj, din living, unde existau decoratiuni de arta egipteana in acelasi stil. Peretii, desi nu sunt lasati goi, sunt discret subliniati prin cateva tablouri simple, in nuante deschise.

Dormitorul matrimonial impune prin caracterul privat al spatiului: pat, fotolii in linii usoare, simple, totul in alb (pereti, fotolii) si maro (lemnul mobilierului si al parchetului).

Este o incapere care, daca nu ar fi innobilata de eleganta lemnului masiv si de rafinamentul tesaturilor, ar putea parea austera.

Pe peretele opus patului se afla o garderoba pe ale carei usi glisante au fost aplicate oglinzi ce ofera iluzia de spatiu. Perdelele si aici, ca si in restul casei, sunt din in, pe alb, in armonie cu zugraveala si covorasele.

Dormitorul copilului este cu totul adecvat unui spatiu de joaca si odihna. Culorile albe sunt joviale, fara a fi obositoare. Este o incapere mica, dar bine "proportionata". Lumina e filtrata prin perdele vaporoase, in nuante de bej si rosu.

Mobilierul este unul fantezist, cu un patuc interesant ca design, un fotoliu minuscul; este o incapere de dimensiuni liliputane, aproape de poveste, inspirand nu doar jovialitate, ci si linistea necesara odihnei.

Baia ultramoderna este situata in imediata vecinatate a dormitorului matrimonial, avand finisaje de foarte buna calitate si utilitati de ultima generatie (cada jacuzzi, baterii italiene de inalta calitate), ce descriu nota relaxanta a acestui spatiu care depaseste cu mult caracterul pur sanitar al unei asemenea destinatii.

In rosu si bej, baia este deosebit de ampla si de luminoasa.

Dulapioarele rosii sunt in armonie cu covoarele mici, cu forme speciale, lasand gresia libera. Doar in dreptul lavoarului exista un covor in alb si negru, imitand zebra, foarte rafinat, de unde si senzatia de baie-camera.

Lavoarul are un aspect usor trapezoidal, deloc clasic, remarcandu-se prin unghiurile simetrice acelora de la dulapuri. Opus lui se afla un alt lavoar, de data aceasta pe rotund, in acord cu forma cazii. Se realizeaza astfel un contrast al liniaritatii, prin dispunerea fata in fata a curbelor si a liniilor drepte.

Nota remarcabila a acestei case este spectaculozitatea. S-a dorit un spatiu amplu, deschis, in care proprietarii (familie tanara cu doi copii) sa se simta liberi si confortabil.

Rezultatul reda colaborarea dintre arhitect si beneficiari, subliniind talentul specialistului si bunul-gust al proprietarului.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod