Reorganizează-ţi viaţa! 10 idei pentru a păstra ordinea în casa ta

O locuinţă dezordonată este o adevărată sursă continuă de stres. Sentimentele care te cuprind când ajungi acasă şi vezi o mulţime de lucruri atuncate peste tot, înghesuite în toate

O locuinţă dezordonată este o adevărată sursă continuă de stres. Sentimentele care te cuprind când ajungi acasă şi vezi o mulţime de lucruri atuncate peste tot, înghesuite în toate colţurile variază de la sanzaţia de sufocare, claustrofobie până la haos şi lipsa de control asupra propriei tale vieţi. De aici şi până la depresie sau epuizare este doar un pas.

Eliberează
Organizarea tuturor lucrurilor din casa ta poate începe cu un singur pas: "purificarea". Iar asta înseamnă să-ţi păstrezi o zi pe săptămână în care să-ţi sortezi lucrurile. Secretul este să te desparţi de obiectele inutile, de la haine, jucării, diverse ustensile sau mărunţişuri care ocupă spaţiu inutil.

Întreabă-te de fiecare dată când pui mâna pe un obiect când l-ai folosit ultima oară şi la ce îţi este util. Dacă nu-i găseşti niciun scop... finalul său este în coşul pentru donaţii sau chiar în coşul de gunoi.

Sortează pe teme
Ca să ştii mereu de unde să iei un anumit lucrur, sortează-le pe teme. Organizează un raft numai pentru medicamente, altul pentru acte, unul pentru jucăriile copiilor, altul pentru încărcătoare de telefon, cabluri şi baterii, iar lista poate continua. În acest fel ştii mereu încotro să te îndrepţi când te doare capul sau când se descarcă telefonul...

În afară de asta, îţi este uşor să faci curăţenie, pentru că fiecare obiect are "casa" lui.

Nu pleca din cameră cu mâna goală
Un mic truc care îţi permite să faci ordine în casă fără să-ţi dai seama, este să pleci dintr-o cameră un ceva în mână care trebuie pus la loc. Astfel îţi creezi obiceiul de a păstra ordinea în casa ta.

Foloseşte spaţii de depozitare ascunse
Mobilierul care îţi permite să depozitezi tot felul de obiecte, cum este de exemplu o măsuţă de cafea cub, te ajută să ascunzi lucrurile pentru ca o cameră să fie liberă şi să ofere impresia de spaţiu deschis şi aerisit.

Clemele pentru sortare

Foloseşte cleme pentru sortarea actelor pe categorii sau pentru a păstra şervetele de bucătărie pe culori.

Pungile resigilabiile
Te ajută să păstrezi obiectele mărunte într-o ordine deplină, ca să le găseşti imediat şi să nu le rătăceşti.

Separator pentru rafturi
Este ideal pentru rafturile de medicamente sau cosmetice, dar şi pentru cele din bucătărie.

Cutii transparente
Foloseşte pentru debara sau alt spaţiu de depozitare cutii din plastic transparente care îţi permit să găseşti imediat ce cauţi, fără să cotrobăi prin toate.

Pune etichete
Etichetarea cutiilor de mari dimensiuni şi listarea obiectelor care se află în interior îţi uşurează mult munca.

Închiriază un spaţiu de depozitare
Deşi spaţiile de depozitare închiriate nu sunt prea populare la noi în ţară, treptat îşi vor face locul în vieţile noastre.

Dacă ai prea multe lucruri care îţi aglomerează casa şi la care nu poţi renunţa, ia în considerare şi această variantă.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod