10 idei pentru un living luminos şi modern. Ce trucuri să foloseşti

De fiecare dată când renovăm un spaţiu, alegerea culorilor atât pentru pereţi, cât şi pentru mobilier sau decoraţiuni este extrem de importantă. Culorile neutre, precum bej, gri, galben

De fiecare dată când renovăm un spaţiu, alegerea culorilor atât pentru pereţi, cât şi pentru mobilier sau decoraţiuni este extrem de importantă.

Culorile neutre, precum bej, gri, galben pai sau crem sunt cel mai des folosite pentru pereţi. Oferă senzaţia de spaţiu în încăperile mici, dar au dezavantajul de a părea lipsite de personalitate dacă nu se compensează prin mobilier sau decoraţiuni în culori ceva mai tari.

Culorile cât mai naturale îţi oferă o stare de bine, de calm, motiv pentru care sunt ideale pentru dormitor sau camerele în care îţi place să te relaxezi.

Alegerile în funcţie de cameră pot avea un efect puternic asupra celor care îşi petrec timpul acolo.

De exemplu, o bucătărie în care culoarea predominantă este verde, le poate oferi celor care îi trec pragul poftă de mâncare. Nu acelaşi lucru se întâmplă când bucătăria este albastră. Se pare că legătura dintre culoarea alimentelor şi cea a bucătăriei trebuie să fie cât mai strânsă.

Acelaşi lucru poate fi valabil şi în ceea ce priveşte livingul. Un living în coluri închise, întunecate, poate da o stare de nelinişte, lipsa de energie, melancolie, iar unul luminos şi vesel oferă stări opuse, de optimism, relaxare, linişte.

Culorile puternice sunt cele mai potrivite pentru accente, decoraţiuni şi mobilier, dar şi pentru pereţi, pe suprafeţe mici.

De exemplu, poţi zugrăvi un singur perete, de preferinţă cel mai mic, într-un bordo intens, păstrând restul în culori ceva mai delicate.

Iată 10 idei pentru un living luminos:

Foto: easyliving.co.uk

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod