Recreeaza atmosfera anilor disco la tine acasa

In ultima perioada, moda retro s-a intors in stilul nostru de viata.
In ultima perioada, moda retro s-a intors in stilul nostru de viata. Fie ca este vorba despre haine sau despre decoratiuni interioare, stilul retro a luat amploare. Decorarea casei sau doar a unei camere implica alegerea culorii perfecte ce ajuta la transpunerea perioadei hippie sau a atmosferei disco.

Culoarea pe care noi o propunem este Verdele fistic, o nuanta deschisa care poate fi usor combinata cu tonuri tari ca maro espresso, galben mustar, rosu bordeaux sau aqua.

Un stil specific anilor 70 era colorarea diferita a camerei in 2 tonuri de culoare, combina verdele fistic cu una din culorile de mai sus.
Imbinarea unei nuante pale cu una intensa poate fi solutia perfecta pentru camera de zi.

Verdele-fistic combinat cu obiecte decorative mov inchis sau rosu inchis poate crea un efect vizual de exceptie contribuind la realizarea unui spatiu placut si comfortabil. Totodata se pot folosi mai multe nuante de verde, asemanatoare, pentru crearea unui degrade deosebit.

Pentru un plus de efect se pot crea diverse modele din forme geometrice clasice, combinand 2-3 culori diferite poti obtine un perete unicat cu aspect retro. Odinioara, imprimeul preferat era considerat cel cu buline.
Aceasta idee se poate adapta usor si la decorarea unui perete: picteaza grupuri de 3 cercuri de dimensiuni si culori diferite.

Sfaturi si idei:


  • Vopseste fasii verticale late de jumatate de metru care sa incadreze diverse piese de mobilier, spre exemplu o canapea sau un corp de rafturi
  • Alege mai multe corpuri de iluminat fanteziste si cat mai diferite
  • Mergi pe la anticariate pentru a-ti completa camera cu o colectie de discuri specifice sau alte obiecte decorative specifice perioadei
  • Alege imprimeuri geometrice pentru covor.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • iuresco aliona pe 26 Nov 2010, 12:40
    decor interior

    as dori cit mai multe sfaturi in ceia ce priveste decor interior,aceste idei sint foarte bune.

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod