O bucătărie organizată, ca să găteşti rapid de Sărbători

Pentru că mai este doar un pas până la Sărbători, bucătăriile mai au puţin şi vor fi luate cu asalt. Dacă îţi place să găteşti, atunci cunoşti cu siguranţă sentimentul acela

Pentru că mai este doar un pas până la Sărbători, bucătăriile mai au puţin şi vor fi luate cu asalt. Dacă îţi place să găteşti, atunci cunoşti cu siguranţă sentimentul acela neplăcut la final, când bucătăria ta arată ca un câmp de luptă. Sau când trebuie urgent să strecori ceva şi îţi este greu să scoţi strecurătoarea dintre zecile de vase din dulap, oale şi alte recipiente şi ustensile.

Ca să pierzi cât mai puţin timp în bucătărie căutând tot felul de obiecte sau încercând la final să le îndeşi într-un dulap, foloseşte câteva mici trucuri de organizare.

1.

Foloseşte la maximum fiecare colţişor
Amenajează fiecare loc astfel încât să poată deveni un spaţiu de depozitare. De la colţurile în care poţi aşeza un dulap-colţar, până la rafturile pe care să le aşezi pe uşile rafturilor sau pe pereţi, toate îţi pot fi utile.

2. Aşază fiecare lucru la locul lui
Spaţiile destinate fiecărei categorii de ustensile sunt perfecte pentru a păstra bucătăria în ordine. Ştii ce şi unde să cauţi.

3. Eliberează din când în când rafturile şi renunţă la obiectele pe care nu le foloseşti.

De exemplu, dacă ai 3 prese pentru usturoi, opreşte una singură, pe cea mai bună.

4. Separator pentru rafturi
Un separator pentru rafturi te scapă de căutări îndelungi şi enervarea aferentă. Furculiţe la furculiţe, linguri la linguri şi tot aşa, astfel încât totul este mai simplu.

5. Dulapul cu ingrediente
Este una dintre cele mai importante zone atunci când găteşti. De aceea, recipientele transparente sau cu etichete te ajută extrem de mult. Găseşti rapid tot ce ai nevoie.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod