Meniu traditional romanesc

Meniu tradițional românesc pentru Crăciun: cum ar trebui să arate masa

Visezi deja cum vei degusta un meniu tradiţional românesc de Crăciun? Ce nu trebuie să lipsească de pe masă în perioada frumoaselor Sărbători de iarnă?
Uneori parcă ai vrea să încerci ceva nou şi să prepari bucate mai uşoare pentru masa de Crăciun. Poţi să faci acest lucru, însă trebuie să recunoşti că fără un meniu tradiţional românesc nu simţi că este Crăciunul. Asta nu înseamnă că trebuie să faci toate bunătăţile care oricum diferă de la o zonă la alta a ţării, ci să le alegi pe cele preferate de familia ta şi fără de care Crăciunul nu ar mai fi la fel.

Ştii că poţi să te joci cu ingredientele şi în unele cazuri, mâncăruri care de regulă sunt foarte grele pentru digestie se transformă într-un preparat mai light, dar şi că poţi să incluzi mai multe salate de verdeţuri alături de bucatele mai grase pentru a da o mână de ajutor sistemului digestiv.
Indiferent de zona din care eşti şi de reţetele care se prepară de obicei cu ocazia Crăciunului, există câteva care nu au cum să lipsească de pe masă.


Decor elegant pentru masa de Crăciun


Nu exagera cu decoratul mesei, ci rezumă-te la o faţă de masă şi serveţele asortate, tacâmuri elegante, pahare de calitate, câteva crenguţe proaspete de brad, lumânări şi globuri aurii/argintii pentru a conferi un aspect de sărbătoare. Cu un decor simplu şi elegant nu vei greşi niciodată, el fiind pe gustul tuturor invitaţilor.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod