12 trucuri ingenioase pentru curățenia de Sărbători

12 trucuri ingenioase pentru curățenia de Sărbători

În fiecare an, înainte de Crăciun, curățenia este una dintre activitățile obligatorii pentru cele mai multe familii din țara noastră.
Face parte din tradiție să aștepți Sărbătorile cu casa perfect curată. Dar ca să nu petreci timp prețios frecând chiuvete și podele, iată câteva trucuri uimitoare care te vor ajuta să cureți totul mult mai ușor.

Cuptorul cu microunde

Pune câteva picături de detergent de vase pe un burete ud și apasă-l de câteva ori pentru a face spumă. Așază buretele în interiorul cuptorului cu microunde și pornește-l la putere minimă, timp de 30 de secunde. Deschide ușa cuptorului și șterge-l în interior. În acest fel murdăria se va înmuia și va fi mult mai ușor de curățat.

Salteaua

Cu timpul, saltelele se murdăresc și pot avea un miros neplăcut. Dar un truc simplu de curățenie te va ajuta să ai mereu saltele ca noi.
Presară bicarbonat de sodiu pe saltea, lasă să acționeze timp de câteva ore, apoi aspiră. Urmele de murdărie vor dispărea, la fel și mirosurile neplăcute. Este o soluție bună și pentru canapelele vechi.

Tocătorul

Combinația de sare și lămâie este ideală pentru a curăța tocătoare din lemn. Presară multă sare pe tocător și freacă-l apoi cu partea tăiată a unei jumătăți de lămâie. Clătește cu apă fierbinte, iar tocătorul tău va arăta ca nou.

Robinetele

Dacă le ștergi cu hârtie cerată, robinetele vor rămâne curate mai mult timp și petele de calcar nu vor mai apărea la fel de repede.

Fierul de călcat

Presară puțină sare pe o hârtie așezată pe masa de călcat. Setează fierul de călcat la temperatură maximă, având grijă să nu mai fie apă în el, iar funcția de abur să fie oprită.
Treci cu talpa fierului de călcat peste sare. Urmele de arsură se vor curăța rapid, iar fierul de călcat va fi ca nou.

Hainele

Există o metodă foarte simplă de a scăpa de petele de grăsime de pe haine. Freacă o bucățică de cretă albă pe pată și las-o să acționeze timp de câteva ore. Creta va absorbi toată grăsimea, îndepărtând complet pata. Este o metodă eficientă pentru petele noi.

Jaluzelele

Este destul de dificil să cureți jaluzelele. Dar există și o metodă extrem de simplă. Folosește o șosetă veche pe care să o pui pe mână, astfel încât să poți șterge jaluzelele fără a le mai da jos de la ferestre.

Tigăile din fontă

Sarea este ideală pentru a curăța tigăile din fontă pentru că absoarbe grăsimea și ajută la îndepărtarea resturilor de mâncare arsă. Presară sare în tigaie și las-o să acționeze timp de câteva minute, apoi freacă tigaia cu sare cu ajutorul unui burete umed.
Nu folosi această metodă pentru tigăile cu suprafață din teflon!

Covoarele

Îndepărtează rapid petele de pe covoare cu această soluție. Amestecă o parte de oțet cu două părți de apă într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizează amestecul pe pata de pe covor și acoper-o cu o cârpă udă. Folosește fierul de călcat setat pe funcția cu abur și calcă cu el cârpa umedă timp de 30 de secunde. Pata va dispărea imediat.

Chiuvete

Curăță scurgerea chiuvetei de la bucătărie folosind bicarbonat de sodiu și o periuță de dinți. Bicarbonatul va îndepărta urmele de calcar și grăsime. Așază apoi câteva felii de lămâie pe scurgere și clătește cu apă călduță.

Geamurile

Credeai că metoda bunicii de a șterge geamurile cu ziar e învechită și inutilă? De fapt, este una dintre cele mai bune metode. Șterge geamurile așa cum o faci de obicei, iar la final, când sunt uscate, freacă-le cu bucăți de ziar.
Vor rămâne perfect curate, fără urme.

Mirosurile neplăcute

Pune o linguriță cu extract de vanilie într-un bol și așază-l în cuptorul preîncălzit. Casa ta se va umple cu o aromă excelentă, iar mirosurile neplăcute vor dispărea.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod