Decor: Cum să-ţi faci singură un abajur elegant din hârtie. Simplu şi ieftin!


Poţi transforma farfuriile de unică folosinţă din carton alb într-o adevărată piesă de rezistenţă pentru locuinţa ta. Descoperă pas cu pas cum să faci un abajur decorativ. Materiale

Poţi transforma farfuriile de unică folosinţă din carton alb într-o adevărată piesă de rezistenţă pentru locuinţa ta. Descoperă pas cu pas cum să faci un abajur decorativ.

Materiale necesare:

Farfurii de hârtie, cu diametrul de 18 cm, aproximativ 50 de bucăţi (Indicaţie: Diametrul farfuriilor trebuie să fie puţin mai mare decât înălţimea abajurului)
Picior de lampă cromat mat
Abajur cilindric, crem, cu înălţimea de 13 cm şi diametrul de 15 cm
Riglă gradată de oţel
Creion
Foarfecă
Unealtă de pliat sau spatele unui cuţit de masă
Castron sau ceva asemănător
Indicaţie: Castronul este utilizat pentru a sprijini abajurul în timpul procesului de lipire. El ajută la poziţionarea farfuriilor la aceeaşi înălţime în jurul abajurului. Dacă dimensiunile abajurului şi farfuriilor dumneavoastră diferă faţă de cele indicate, alegeţi un castron care permite ca farfuriile să fie poziţionate central pe abajur atunci când abajurul se sprijină pe el.
Becul electric: Asiguraţi-vă că utilizaţi doar puterea care este recomandată pentru piciorul de lampă.
Pistolul de lipit Dremel şi baghete de lipit incolore de 7 mm

Pasul 1

Îndoiţi în jumătate una dintre farfuriile de hârtie şi îndoiţi de-a lungul cutei cu ajutorul unui dispozitiv de îndoire sau cu spatele unui cuţit de masă. Puneţi rigla paralel, la distanţa de 0,5 cm de cută, şi utilizaţi un creion pentru a trasa o linie. Menţineţi farfuria pliată şi utilizaţi foarfeca pentru a tăia de-a lungul liniei trasate.

Pasul 2

Aşezaţi o altă farfurie de hârtie cu faţa în jos şi puneţi deasupra ei unul dintre semicercuri, astfel încât marginile curbe să fie aliniate.

Puneţi rigla din oţel pe marginea dreaptă şi utilizaţi unealta de îndoire pentru a zgâria o linie în jos pe toată farfuria. Repetaţi procesul pe partea opusă a farfuriei astfel încât în centrul farfuriei să fie zgâriate două linii paralele, aflate la distanţa de aproximativ 1 cm, pe toată farfuria. Pliaţi sub formă de semicercuri, negativele împreună, şi îndoiţi liniile zgâriate pentru a obţine cute ascuţite.

Pasul 3

Introduceţi o baghetă de lipit incoloră în pistolul de lipit. Aşezaţi abajurul pe castron cu marginea superioară în sus. Aplicaţi o linie de adeziv până la centrul peretelui despărţitor cu lăţimea de 1 cm al primei farfurii şi apoi aplicaţi vertical farfuria pliată la abajur, astfel încât una dintre marginile pliate să se alinieze cu marginea verticală a abajurului.

Pasul 4

Repetaţi procesul, aliniind farfuriile următoare la cele precedente, procedând în acest fel de jur împrejurul abajurului, asigurându-vă că farfuriile se păstrează verticale şi sunt aliniate faţă de vârful şi baza abajurului.

Repetaţi procesul până când abajurul este acoperit în întregime. Fixaţi abajurul de picior, montaţi becul şi lampa dumneavoastră este finalizată.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod