5 motive pentru care atragi ţânţarii. Cum scapi de ei?


3. Bei bere

Specialiştii nu au reuşit să îşi dea seama care este explicaţia acestui fenomen, dar un lucru este cert: ţânţarii sunt atraşi de băutorii de bere. De altfel, este suficient să consumi doar o singură sticlă de bere de 330 ml pentru ca insectele să devină brusc interesate de tine.

4. Eşti însărcinată

În perioada sarcinii, eşti de două ori mai predispusă înţepăturilor de ţânţari, iar asta din cauza a doi factori: pe de-o parte, elimini mai mult dioxid de carbon decât o faci în condiţii obişnuite, iar, pe de altă parte, ai trupul mai cald cu circa 0,7 grade C decât în mod normal, ţânţarii fiind atraşi de căldură.

5.

Porţi haine în culori care ies în evidenţă

Poate părea absurd, dar este adevărat: ţânţarii nu se folosesc doar de simţul mirosului, ci şi de cel al vederii pentru a localiza oamenii în spatiu şi a-şi selecta apoi cele mai apetisante victime. Prin urmare, dacă porţi haine în culori care ies uşor în evidenţă (negru, roşu, albastru închis sau nuanţe neon), îţi măreşti automat şansele de a fi muşcată de ţânţarii care te reperează cu mai multă uşurinţă.

Cum scapi de ţânţari?

Poţi recurge la o varietate de metode pentru a ţine la distanţă - chiar dacă nu complet - ţânţarii, ce includ folosirea unor spray-uri repelente care se aplică direct pe piele, dar şi parfumuri cu aromă de levănţică ori lemongrass.
Ar trebui să ştii că ţânţarii nu apreciază deloc nici mirosul de usturoi, de arbore de ceai ori de eucalipt.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod