Stii sa-ti planifici timpul?

Acest lucru este valabil si in ceea ce priveste intalnirile de afaceri si sedintele. Sigur ca pot aparea si situatii neprevazute; tocmai de aceea, lasa-ti o marja de timp, pentru orice eventualitate. De exemplu, daca proiectul trebuie predat la ora patru, tu impune-ti sa il termini la ora doua si jumatate.

Site-ul careerplanning.about.com iti recomanda sa folosesti sistemul recompenselor. Daca stii ca la sfarsitul a cateva ore de munca te asteapta o binemeritata pauza pentru o gustare si o cafea, iti vei da silinta si nu ti se va mai parea, poate, atat de obositor.
Bineinteles ca trebuie sa fii sincera cu tine insati si sa nu iti acorzi acest premiu pana cand nu termini ceea ce aveai de facut.

In alta ordine de idei, Andreea Dumitrache spune ca, potrivit ciclului de energie al saptamanii, randamentul este cel mai scazut lunea, atingand insa un nivel maxim in zilele de miercuri si joi. Tine cont de acest lucru atunci cand iti planifici activitatile saptamanii - cele mai importante actiuni trebuie programate in zilele cu cel mai ridicat randament.

In aceeasi nota, momentul de randament maxim al zilei este situat, pentru cei mai multi dintre noi, in jurul orelor 11-13.
Daca ai vreo sedinta cruciala si esti in masura sa o programezi chiar tu, nu ar fi rau sa fie cat mai aproape de acest interval.

Din cand in cand, este indicat si sa faci o pauza de la o activitate foarte solicitanta, dar numai pentru a te ocupa de altceva, care tine de rutina si pentru care nu ai nevoie de concentrare maxima. In felul acesta, te vei putea detensiona putin, reusind, in acelasi timp, sa nu pierzi vremea.

Inca un lucru foarte important este ca, in masura in care este posibil, sa nu iei acasa problemele de serviciu.
Sunt foarte putine sanse sa reusesti oricum sa le rezolvi pana a doua zi si nu vei face decat sa te incarci negativ. Toate la timpul si la locul lor, cum spune o vorba.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristina pe 3 Feb 2009, 20:36
    brgds

    Multumim, :-) sunt momente cand avem nevoie de sfaturi.

    0
    0

  • carcotas pe 1 Feb 2009, 15:28
    bla bla bla

    Mai da multe parere mai are Andreea Dumitrache asta. O fi cumva Mafalda. Am dori sa citim aricole cu specialistii mai pe subiect si nu tot timpu cu aceeasi Andreea Dumitrache.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod