Pregateste-te de concediu

Cu o saptamana inainte

Pune treburile la punct

Fa o lista cu sarcinile pe care le indeplinesti in mod constant.

Daca sunt indatoriri zilnice sau saptamanale care pot fi efectuate in avans, asigura-te ca le indeplinesti tu mai curand decat sa le lasi in grija unui coleg.

Intalnirea cu seful

Stabileste o mica intalnire cu seful tau care va avea loc cu o zi inainte de plecarea ta. Nu trebuie sa pleci in vacanta fara sa stai de vorba cu superiorul tau.

Cu atat mai mult daca biroul lui este mai departe de al tau si nu va vedeti zilnic.


Trebuie sa iti asiguri seful ca totul va fi in ordine si sa vezi daca nu are vreo sugestie in ceea ce priveste transferarea anumitor sarcinilor incomplete unor colegi.

Doua zile inainte

Anunta-ti colaboratorii

Daca sunt persoane cu care tii legatura des si vor fi afectate de absenta ta, trebuie sa ii anunti din timp in ce perioada vei fi in concediu. Fie ca le informezi prin email sau prin telefon, vor aprecia ca le-ai avertizat in mod personal.

Colegul de schimb

Asigura-te ca persoana care te va inlocui stie unde iti sunt doasarele si este informata cu ce trebuie facut in lipsa ta.
Daca este nevoie fa-i chiar o lista detaliata cu ce trebuie facut si la ce data. Mentioneaza-i daca sunt sarcini care au prioritate.

Revezi proiectele care sunt in curs de derulare

Incearca sa faci ce mai ai de terminat pentru a nu fi pe fuga in ultima ta zi petrecuta la birou inainte de vacanta.

O zi inainte

Inregistreaza un mesaj de intampinare pe robotul de la telefon. Include in el detaliile importante cum ar fi data la care iti reiei activitate si datele de contact ale colegului responsabil cu urgentele.


Intalneste-te cu seful, asa cum ai stabilit acum o saptamana si fa-i un raport al proiectelor tale si al stadiului lor prezent. Ia-ti la revedere de la el si de la colegi. Vacanta placuta!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod