Dezvăluirea de informații în mediul online distruge căsnicii și cariere

Utilizatorii continuă să împărtășească informații personale pe Internet, chiar dacă acest lucru le pune în pericol viaţa sentimentală şi cea profesională
Utilizatorii continuă să împărtășească informații personale pe Internet, chiar și în situații riscante. 28% dintre respondenți au distribuit accidental date confidențiale, iar 16% dintre aceștia au dezvăluit cu bună știință secrete despre ei înșiși – în ciuda faptului că informațiile transmise online i-ar putea costa locul de muncă sau relația, potrivit unui studiu Kaspersky Lab.

Studiul arată că mulți utilizatori riscă foarte mult atunci când transmit informații personale pe canalele de comunicare online, într-un mediu care este din ce în ce mai periculos1. Aceste informații pot include: o fotografie cu ei înșiși (45%), datele personale de contact (42%), o fotografie a unei alte persoane (32%), informații personale “delicate” (30%) sau date legate de muncă (20%). În plus, și poate chiar mai grav, unul din șase respondenți a împărtășit un secret despre sine (16%), în timp ce 9% au comunicat informații private despre o altă persoană, iar 8% au transmis detalii financiare importante.

Aceste date vin în ciuda faptului că foarte mulți utilizatori sunt extrem de îngrijorați de impactul dăunător pe care l-ar avea aceste informații, dacă ar fi făcute publice - atât în ​​ceea ce privește pierderile financiare, cât și sub aspect emoțional. De exemplu, o treime dintre respondenți sunt îngrijorați de faptul că relațiile lor ar putea avea de suferit sau că cineva ar putea fi ofensat sau stânjenit, iar unuia din șase respondenți (15%) îi este teamă că i-ar putea fi afectată cariera.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod