Cinci modalitati prin care poti evita luarea in greutate la birou

In zilele noastre, viata ta este formata dintr-o serie de intalniri, convorbiri telefonice si un adevarat maraton al statului in fata computerului. Iti petreci mult mai mult timp stand pe scaun decat mergand si mare parte din activitatea pe care o desfasori intr-o zi inseamna drumuri intre biroul tau si al sefului. Din aceasta cauza, infatisarea sanatoasa pe care o aveai cand erai tanara a fost inlocuita de aceea a unei persoane adulte si mai putin dinamice.

Hai sa spunem lucrurilor pe nume: munca de la birou te face sa iei proportii. Si nu esti singura care sufera din aceasta cauza. De la functionarii care stau ziua intreaga intr-o incapere mica si pana la camionagii, vietile profesionale ale majoritatii oamenilor sunt in mare parte sedentare.

Cu increderea noastra in computere, foarte multi dintre noi isi petrec majoritatea orelor stand pe scaun si privind monitorul computerului. Persoanele care lucreaza in vanzari sau a caror activitate profesionala presupune mult timp petrecut la volan sau in mijloacele de transport public, mare parte din activitatea fizica pe care o fac inseamna rasfoitul ziarelor sau apasatul franei.


Iata cinci modalitati care te pot ajuta sa lupti impotriva kilogramelor si sa-ti recapeti vigoarea tineretii si poate chiar sa scapi de cateva "kilograme profesionale".

1. Spune "stop" snacks-urilor

Este ora 14,00 si acea foame veche atat de familiara incepe sa-si faca aparitia. Tot ceea ce iti doresti este ceva dulce sau un snacks si o apa minerala de la automatul din capatul holului. Foarte multi oameni iau in greutate din pricina obiceiurilor nesanatoase de a rontai tot fel de astfel de produse. Tine-te departe de astfel de produse care iti sunt la indemana, dar care nu fac decat sa-ti pacaleasca organismul. Incearca sa alegi cu atentie alimentele pe care le consumi pe parcursul zilei. Incearca variante cum ar fi iaurtul, morcovii si salatele slabe in grasimi, dulciuri cu un continut scazut sau chiar fara grasimi, unt de alune sau biscuiti care te vor ajuta sa treci peste momentul critic al dupa-amiezei.

2. Alege varianta cea mai inteleapta de meniu

Cei care calatoresc foarte mult si care sunt nevoiti sa manance mai mult la intalnirile de afaceri, s-ar putea sa-si dea seama ca o astfel de alimentatie contribuie din plin la cresterea in greutate.
Din fericire, majoritatea restaurantelor si chiar anumite fast-food-uri au inceput sa devina din ce in ce mai atente la introducerea de variante de meniu cu alimente sanatoase. Astfel ca, vei avea posibilitatea sa alegi acele elemente din meniu care ti se par mai sanatoase.

Fereste-te de alimentele prajite, de aperitive si de alte mancaruri grase. Incearca sa comanzi salate sau supe in locul specialitatilor pe baza de carne, cartofilor prajiti sau pastelor cu sosuri grele. Alegand o cina usoara, formata poate dintr-o supa si o gustare usoara, vei face un pas important catre o silueta de invidiat si te va feri si de starea de rau care apare dupa mesele copioase.

3. Acorda prioritate exercitiilor fizice

Majoritatea oamenilor cred ca nu au posibilitatea ca in timpul sau dupa serviciu sa faca exercitii fizice. De fapt, spunand "o voi face cand voi ajunge acasa" este un refren comun care poate fi auzit in majoritatea birourilor. Oricum, amanarea frecventa a exercitiilor inseamna ca acestea vor fi sarite din cauza orelor pe care le lucrezi peste program, sau din cauza foamei, sau poate ca esti mult prea obosita.


Incearca sa-ti faci un program de exercitii sau sa mergi la sala la primele ore ale diminetii ori in timpul pauzei de pranz. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa-ti propui sa alergi 10 kilometri. Trebuie doar sa-ti propui sa faci macar o plimbare pe jos de 20 de minute in timpul pauzei de pranz si vei simti imediat diferenta. Daca esti nevoit(a) sa calatoresti in interes de serviciu, impacheteaza-ti si un trening si ia-l cu tine. Majoritatea hotelurilor dispun de sali speciale pentru exercitii, iar o ora petrecuta aici cu siguranta iti va incarca bateriile inainte sau dupa o zi obositoare.

4. Nu lasa petrecerile de la birou sa-ti saboteze dieta

Lucrezi alaturi de colegi care abia asteapta o oportunitate de a aduce prajituri, bomboane si ciocolata? Daca este asa, atunci evitarea cresterii in greutate la birou s-ar putea sa fie si mai inselatoare. Daca nu esti suficient de puternica pentru a refuza astfel de tratamente dulci, atunci poate ar trebui sa renunti complet la participarea la astfel de petreceri de la birou. Sau poti macar sa-ti faci aparitia ceva mai tarziu, cand vei sti ca toate bunatatile au fost mancate.
Ia cu tine o sticla cu apa din care sa bei cate putin, in timp ce toti ceilalti vor consuma mai mult de 1000 de calorii cu o singura felie de tort cu ciocolata si frisca.

5. Ridica-te si plimba-te

Indiferent de profesia pe care o ai, exista cateva modalitati si pentru tine pentru a face mai multa miscare. Daca lucrezi in fata unui computer toata ziua, ridica-te si fa cateva pauze in care sa te plimbi pentru a ajuta circulatia sangelui sa functioneze normal. Daca esti nevoita sa conduci cativa kilometri buni pentru a ajunge la serviciu sau in interes de serviciu, opreste-te cateva minute in refugiile de pe marginea soselei si plimba-te putin.

Foloseste scarile in locul liftului. Incearca sa-ti contorizezi miscarile in fiecare zi si mareste putin cate putin numarul pasilor sau minutele dedicate exercitiilor. Facand mai multa miscare cu fiecare zi, nu numai ca te va face sa te simti mai bine, dar cu siguranta vei fi si mult mai productiva in activitatea ta profesionala.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod