Ce poti face pentru a iesi in evidenta

Cum te poti face remarcat(a) dintr-un morman de CV-uri? Mai mult de o treime dintre angajatii full-time care au raspuns unui sondaj organizat de CareerBuilder.com au declarat ca au folosit anumite tactici neobisnuite pentru a atrage atentia angajatorilor asupra lor si au reusit cu succes sa obtina locul de munca dorit.

In zilele noastre, piata locurilor de munca este extrem de competitiva, ceea ce presupune ca trebuie sa te detasezi de spiritul comun daca vrei sa te evidentiezi. Trebuie sa-ti folosesti imaginatia pentru a-ti vinde cat mai bine cunostintele si experienta, iar acest lucru nu te va ajuta numai sa te diferentiezi de ceilalti candidati, ci le va demonstra angajatorilor ca esti o persoana capabila sa vina mereu cu idei noi in domeniul sau de activitate.


Totul tine de prezentare

O coperta originala pentru CV-ul tau poate fi una din tacticile eficiente in cautarea unui loc de munca. Unul dintre candidatii chestionati si-a scris Cv-ul pe o minge de basket pentru a obtine o functie buna intr-o companie sportiva. O alta persoana care a raspuns sondajului a spus ca si-a trimis CV-ul scris pe un ambalaj de inghetata facut de viitorul angajator.

Fa tot ce-ti sta in putere

Ambitia ta trebuie sa fie cu mult peste tot ceea ce ofera ceilalti candidati, ceea ce poate fi unul din secretele succesului. O femeie spunea ca si-a aratat disponibilitatea de a lucra doua saptamani fara sa fie deloc platita pentru a-si demonstra calitatile.
Un alt candidat i-a prezentat persoanei cu care dadea interviul un plan foarte elaborat care ar putea ajuta compania respectiva sa-si imbunatateasca serviciul de relatii cu clientii la scara globala.

Direct pe pozitie

Depunand personal actele pentru interviu la sediul companiei la care vrei sa te angajezi, iti va putea aduce un mare avans in fata celorlalti candidati. Putini dintre cei care isi cauta de lucru isi trimit direct la sediul central Cv-urile si scrisoarea de intentie. Un alt candidat care a raspuns acestui sondaj, a povestit cum a avut curajul de a-l invita pe patronul firmei la care vroia sa se angajeze la un meci de baseball pentru a discuta cu acesta intr-o atmosfera mult mai relaxata decat cea obisnuita a biroului lui.


Perseverenta isi merita efortul

O alta tactica importanta pentru a reusi sa te faci remarcat(a) pe parcursul selectiilor si preselectiilor pentru obtinerea unui loc de munca este sa demonstrezi faptul ca esti o persoana entuziasta si de incredere. Multi dintre cei care au raspuns sondajului au afirmat ca au fost nevoiti sa mearga mai multe zile la rand la agentia de plasare a fortei de munca, uneori asteptand chiar si cate sase ore in sir pentru a fi audiati. Altii au pastrat legatura in permanenta cu managerii de plasare a fortei de munca, sunandu-i in mod repetat, reasigurandu-i si explicandu-le de ce sunt cele mai potrivite persoane pentru a fi propuse pentru functii importante in anumite companii.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod