În noiembrie concursul EcoPaparazzi revine cu noi provocări

Ştiaţi că...? Dozele din aluminiu sunt 100% reciclabile. Grosimea unei doze de aluminiu este egală cu grosimea unui fir de păr. Dozele din aluminiu sunt cel mai reciclat ambalaj din lume - o doză reciclată ajunge înapoi pe raft în aproximativ 60 de zile. Dozele sunt cel mai uşor ambalaj, ceea ce înseamnă: reducerea consumului de energie la transport, mai puţine noxe şi reducerea substanţială a amprentei de carbon.
Una din 3 doze care sunt vândute în România este consumată în afara casei. Statisticile indică faptul că în România se reciclează aproximativ 30% din dozele de aluminiu  introduse pe piaţă, ceea ce înseamnă că una din trei doze este reciclată.

Datorită faptului că aluminiul din care sunt fabricate aceste doze este reciclabil 100%, acesta trebuie recuperat şi reciclat, în special atunci când știm că fiecare doză poate fi reciclată şi pusă la vânzare sub forma unei alte doze – în numai şase săptămâni.

Ecopaparazzi şi campania Every Can Counts lansează din 5 noiembrie o nouă provocare pentru toţi cei înrolaţi în „poliţia verde a bunului simţ”. Dacă până acum am premiat imaginile care aveau ca subiect colectarea corpurilor de iluminat, a ambalajelor sau pur şi simplu gunoaiele aruncate în locuri nepermise şi care afectează mediul înconjurător, de această dată am luat în obiectivul aparatului foto colectarea dozelor de aluminiu pentru că fiecare doză chiar contează!

În perioada 5 noiembrie – 7 decembrie 2012 aşteptăm fotografii sau înregistrări video care au ca temă dozele de aluminiu.
Pot fi înscrise în concurs fotografii  care surprind persoane care pun dozele în  containerele special amenajate ( pe stradă, în şcoală, liceu, campus sau imagini din călătoriile tale) sau cu persoane care  le aruncă la voia întâmplării.  

Dacă eşti unul dintre cei care colectează separat dozele din  aluminiu, trimite-ne o dovadă foto –video şi vei fi premiat.
Ne puteţi trimite fotografiile şi datele de contact pe adresa contact@ecopaparazzi.ro sau vă puteţi înscrie pe pagina noastră de Facebook.

Cele mai originale fotografii / filme care arată fapte bune vor fi recompensate cu premii surpriză. Regulamentul concursului poate fi găsit pe site-ul www.ecopaparazzi.ro
 
Campania Every Can Counts are drept obiectiv colectarea dozelor din aluminiu în vederea reciclării atât la locul de muncă cât și acasă sau “on the go“ (evenimente publice, festivaluri, concerte, benzinării, etc).

Este simplu să ne păstrăm obiceiul de a colecta selectiv acasă, dar nu este aşa de uşor să găsim puncte de colectare atunci când suntem pe drum.
Every Can Counts este un program dezvoltat de către reprezentatnți ai industriei aluminiului, atât producători cât și reciclatori cu scopul de îmbunătățirii “eco-comportamentului“ cetățeanului. Acest lucru este evidențiat de faptul că numai printr-o rețea eficientă și recunoscută oficial putem îmbunătăți rata de reciclare impusă de legislația europeană.

Sub sloganul “Every Can Counts”, Asociaţia Non Profit Alucro desfășoară ample activități de informare și educare a unui segment cât mai larg al populației cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu, colaborând în acest sens  cu autoritățile statului, companiile de profil (societăți de salubritate, centre de colectare etc), diverse societăți comerciale, ONG-uri și instituții de învățământ dar intrând și în contact direct cu cetățenii în cadrul evenimentelor publice organizate.


Asociaţia Non Profit Alucro este o organizaţie fondată de reprezentanţi ai industriei aluminiului din Europa: Can Pack Group şi Asociatia Europeana a Aluminiului.

EcoPaparazzi este un proiect al agenţiei de comunicare specializată în proiecte sociale Media Image Factory şi se vrea o prezenţă online permanentă.

Concursul EcoPaparazzi.ro se desfăşoară lunar, iar platforma este un loc în care toţi cei interesaţi de protecţia mediului pot atrage atenţia asupra problemelor pe care le sesizează în comunităţile lor. Aici pot interacţiona, creând o comunitate cu o voce puternică - o comunitate care, treptat, să poată provoca autorităţile la depistarea celor mai eficiente soluţii pentru a trata problemele de mediu. www.ecopaparazzi.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod