Românul care l-a antrenat pe Robin Williams pentru Ironman

Moartea actorului american a întristat lumea întreagă. În România, la Sibiu, un fost campion național de înot, instructorul Adrian Gînju, a pierdut un prieten.

Unul dintre puținii români lăudați în paginile publicațiilor New York Times, The Wall Street Journal și Forbes, instructorul de înot Adrian Gînju, fost component al echipei olimpice a României, s-a întâlnit prima dată cu Robin Williams în urmă cu șapte ani, când actorul se pregătea să participe la celebrul triatlon Ironman, o cursă care presupune să știi foarte bine să înoți, să mergi cu bicicleta și, desigur, să alergi la maraton.

Știi că e acolo pe veci, că nu se schimbă.
Un om foarte generos, un talent deosebit
Adrian Gînju
"Eu sunt un prieten foarte bun cu Nelu Bălan, care are un restaurant pe Madison Avenue, în New York. Este unul dintre cele mai faimoase restaurante din lume, aici vin staruri de la Hollywood. Într-o dimineață, am fost să beau un cappucino și acolo era și Robin Williams, care, când îl vedeai, se ridica în picioare, nu contează cine ești și vine și îți spune <<Bună ziua>>. Ne așezăm la masă și, dintr-o vorbă în alta, îmi spune că vrea să participe la un triatlon.
Trebuie să înoți o milă, să mergi cu bicicleta, după care să și alergi. El le știa pe cele două din urmă, dar nu știa cum să reziste, să înoate o milă"
, a declarat Adrian Gînju pentru Agerpres.

Instructorul de înot l-a antrenat pe Robin Williams pentru un altfel de rol, cel de sportiv amator, din cursa Ironman. Și într-un mod absolut ironic, omul care l-a învățat pe celebrul actor să își controleze respirația în apă, să își îmbunătățească stilul de a înota, acum este uimit de gestul celui supranumit "cel mai trist clovn al Hollywood-ului".

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod