Atunci când nu mai citești, imaginația dispare!

Cărțile ... le iubești, le aperi, și ajungi să le consideri comoara ta. Astfel, te indentifici cu fiecare din ele, iar pe parcurs, cartea devine… tu!
Conform Eurostat, se estimează că până în 2020, la nivelul UE27, numărul elevilor în cadrul învățământului secundar superior va fi ușor mai mic decât în 2000 (-3%). Cea mai accentată tendință se va înregistra în Germania, Letonia și Lituania unde în perioada 2000-2020 se estimează un declin de 20%, iar în România, Ungaria, Austria, Polonia și Slovacia, de 15%.

În România educația copiilor din mediile dezavantajate depinde de noi . În prezent sunt câteva mii de copii cu vârstă de școlarizare care nu au acces la educație sau care, din cauza sărăciei, abandonează școala.
Conform statisticilor oficiale, în țara noastră, rata abandonului școlar s-a dublat, din 2011, astfel, peste 40.000 de copii, cei mai mulţi din mediul rural, au renunţat să mai meargă la şcoală. În aceste condiții, imaginația copiilor moare, iar educația încetează să mai persiste în viața lor, pentru că, Atunci când nu mai citești, imaginația dispare!

Asociația Deschide Inima și Librăria Bastilia au lansat un proiect care vizează activitatea privind educația copiilor, susținerea și dezoltarea creativității lor.
Programul, are ca scop atragerea atenției asupra importanței copilăriei și adolescenței, perioadă în care copilul are dreptul fundamental la îngrijire și educație. Fără acces la educație și în lipsa unei nutriții adecvate, mulți copii din România sunt condamnați la un start nesatisfăcător și mai puțin bun, în viață.

Astfel, fiecare vizitator al librariei va găsi o cutie de colectare în care poate dona un accesoriu cultural: o carte, un caiet sau chiar un pix, acestea fiind un stimul pentru dezvotarea creativității copiilor fără acces la educație.  Un alt scop al proiectului vizează responsabilizarea copiilor care își permit să achiziționeze cărți și apoi să le doneze celor care nu au posibilități materiale.


Produsele strânse în urma campaniei vor fi donate copiilor fără acces la educație sau care întâmpină dificultăți materiale.  De asemenea, acțiunea de colectare a donațiilor și de responsabilizare a tinerilor se va defășura în câteva școli din București și județul Suceava în perioada 6 – 31 decembrie 2012.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod