Radioterapia, soluția de luptă împotriva cancerului

Cu o acțiune exactă și cu efecte adverse limitate, radioterapia se dovedește a fi de un real ajutor al pacienților în lupta cu cancerul.

Radioterapia este un tratament local, precum intervenția chirurgicală, iar pentru cancer tratamentul local are cea mai rată de succes.
“Tratamentele locale sunt cele mai bune, radioterapia este foarte uzitată. Sunt foarte mult localizări în care radioterapia poate trata, sunt intervențiile de sfera ORL, de exemplu, în care intervenția chirurgicală ar fi mutilantă. Pentru o tumoră de laringe în stadiul T2 cu sau fără ganglioni, pacientul fie că face laringectomie totală, fie că face radioterapie, supraviețuirea la 5-10 ani este egală.
Însă, după intervenția chirurgicală nu mai poți articula cuvintele. Pe cînd, după radioterapie, îți păstrezi calitatea vieții”, spune doctoral Gabriel Rîcu, medic specialist radioterapie Amethyst.
 
Cât de important este stilul de viață adoptat atunci când vine vorba incidența bolilor  incurabile în rândul tinerilor și adulților?  “E greu de spus, dar se poate lua in discuție stilul de viață, mâncărurile de gen fast food, poate și genetică. Sunt cîteva  tipuri de cancer care pot fi transmise genetic (colon, sân).
Este greu de spus de ce se întâmplă așa, dar poate sa fie de vină și mediul incojurator, poluarea sau stresul.  Tpate acesta duc la scăderea imunității organismului. Celulele devin mai active, se multiplică și pot apărea diverse tipuri de tumori”, precizează Gabriel Rîcu, medic specialist radioterapie Amethyst.
 
Cât contează educația pacienților? Foarte mult! Pacienții mai tineri își obțin informația mai ușor pe net sau din media. Pacienții care provin din rural cu o anumita vârstă au alt tip de acces.
Își lasă, de regulă,  copiii să se ocupe de sănătatea lor. 
 
Dr. Gabriel Rîcu, medic specialist radioterapie este membru al Societății Europene de Radioterapie și Oncologie (ESTRO), membru al Societății Americane de Radioterapie și Oncologie (ASTRO), membru al Societății Române de Radioterapie și Oncologie. Începând cu anul 2006, Dr. Rîcu și-a desfășurat activitatea ca medic radioterapeut în secția de radioterapie a Institutului Oncologic București și secția de radioterapie a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “Dr.
Carol Davila”, acumulând experiență în efectuarea și aplicarea planurilor de tratament. În cadrul Centrului de Radioterapie Amethyst București, Dr. Gabriel Rîcu face parte din Comisia Oncologică, participă la stabilirea și aplicarea planurilor de tratament, oferind servicii medicale de radioterapie la cele mai înalte standarde mondiale, prin tehnica IMRT- VMAT.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod