Sfaturi de ingrijire a tenului in sezonul rece

A venit toamna şi odată cu ea şi schimbările pe care toţi le resimţim. Sezonul vacanţelor a trecut si soarele nu mai apare atat de des ca în timpul verii. Din păcate, expunerea la razele ultraviolete din timpul verii lasă urme pe pielea noastră. Aceasta este mai uscată, deshidratată, se pot observa riduri sau linii fine şi cel mai grav, pot apărea pete pigmentare. Razele UVB provoacă daune la suprafaţă schimbând textura tenului, razele UVA provoacă daune în profunzime, rupând fibroblaștii responsabili pentru producerea de colagen.

De aceea este momentul în care ritualul de îngrijire al pielii se schimbă, grija fiind în special pentru hrănirea şi repararea tenului. Este perioada potrivită pentru a începe un tratament care să repare daunele cauzate de razele UV şi să lupte pentru estomparea petelor. Repêchage Biolight este un tratament ce lupta împotriva hiperpigmentaţiei, dar are multiple beneficii. Conţine un peeling cu alfa hidroxi acizi ce exfoliază şi regenerează, dar şi ingrediente ce refac elasticitatea şi repara AND-ul celulelor.

Știm deja: cu un tratament lunar nu vom obţine rezultatele pe care le dorim. “Pentru a trata o problemă şi pentru a menţine sănătatea pielii, avem nevoie de o rutină zilnică potrivită. Dimineaţa şi seara este esenţială demachierea, tonifierea şi hidratarea pielii. Vom alege produse potrivite tenului nostru, recomandate de specialist în urma unei analize a tenului. Crema aplicată seara trebuie să conţină ingrediente de regenerare şi reparare, cea de zi protecţie împotriva soarelui dar şi împotriva poluării din mediu.

Chiar dacă nu mai simţim soarele la fel de puternic că vara, razele UV sunt la fel de dăunătoare. De aceea protecţia nu ar trebui să  lipsească indiferent dacă e nor, plouă, e soare sau zăpadă. “, ne sfătuiește Nicoleta Ion, Trainer Repechage Romania.

Vara folosim produse cu o textură ușoară, care intră rapid in piele. În sezonul rece este posibil să avem nevoie de produse mai consistente, mai bogate in acizi grași, care să protejeze tenul de vânt și de temperaturile scăzute. Săptămânal putem menţine acasă efectele tratamentelor faciale prin folosirea unui exfoliant blând sau a măştilor cremoase ușor de utilizat.

Nu uităm nici de crema de corp pe care o aplicăm după fiecare baie, pentru hidratare şi catifelare. Cu un ritual simplu de îngrijire acasă şi cu vizitele periodice la salonul de înfrumuseţare, pielea îşi va menţine sănătatea şi vitalitatea iar semnele îmbătrânirii se vor vedea mult mai târziu!    

    

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod