Opté by P&G, gadgetul ce combină inteligența artificială cu ingrediente cosmetice de ultimă generație

Cum ar fi să ai o piele cu un aspect proaspăt, natural, fără să fie nevoie să aplici machiaj din belșug? Combinând tot ce este mai bun în optică, proprietățile algoritmilor, tehnologia împrimării și îngrijirea tenului într-un singur aparat, Opté, cea mai recentă inovație P&G din domeniul îngrijirii, a fost prezentată lumii cu doar câteva zile în urmă, în cadrul ediției din acest an a conferinței Consumer Electronics Show, desfășurată recent, la Las Vegas.

Pe numele său complet Opté Precision Skincare System, gadgetul poate detecta culoarea și pigmentarea pielii, identifica imperfecțiunile și aplica pe ele exact culoarea de machiaj potrivită, în cantități foarte mici. Pentru majoritatea femeilor, numai aproximativ 10% din pielea feței are nevoie de tratament împotriva imperfecțiunilor (pete pigmentare, vase de sânge sparte ș.a.), în vreme ce opțiunile tradiționale care oferă soluții în acest sens, precum machiajul sau serumurile, furnizează o acoperire imprecisă, pe o suprafață mai mare de piele.

 

Prin comparație, tehnologia Opté îi permite să trateze numai micile zone care au nevoie să fie corectate, rezultatul fiind un aspect natural, pe care machiajul și tratamentele profesionale clasice nu îl pot obține. Gadgetul lansat de P&G conține o baghetă de precizie și un serum de precizie, care, împreună, oferă acoperire imediată și beneficii pe termen lung pentru ten, dar și pentru mâinile care se confruntă cu problema petelor pigmentare. Opté Precision Wand constă în patru tehnologii unice:

-    Lumini de scanare Blue LED care maximizează contrastele din melanină (permițând camerei să vadă de trei ori mai clar petele pigmentare decât este capabil ochiul uman să perceapă) pentru a detecta petele care nu sunt încă observabile cu ochiul liber.
-    O camera digitală integrată captează 200 de imagini ale pielii pe secundă, generând aproximativ 24.000 de fotografii, spre analiză, la fiecare utilizare.
-    Minicomputerul Precise Color Algorithm microprocesează 70.000 de linii de cod pentru a determina mărimea, forma și intensitatea fiecărei pete pigmentare.
-    O imprimantă Micro Serum Jet Printer cu 120 de duze termale, fiecare mai subțire decât firul de păr, depune picături de câte 1.000 picolitri (a miliarda parte dintr-un litru) de Optimizing Serum pe fiecare pată pigmentară pentru a obține acoperire de maximă precizie cu 99% mai puțin produs față de produsele alternative.

Efectul magic al celui mai nou gadget lansat de P&G este obținut cu ajutorul Opté Precision Serum, care folosește trei grupuri de ingrediente pentru a obține aspectul perfect al tenului:

-    Pigmenți minerali care asigură acoperire imediată și creează aspectul impecabil;
-    Ingrediente de îngrijire a pielii cu efect de atenuare a petelor, cu rezultate demonstrate în ce privește reducerea acestora în timp;
-    Ingrediente hidratante care ajută pielea să își mențină nivelul optim de hidratare.

Consumer Electronics Show a adus în fața publicului și o noutate revoluționară creată pentru consumatorii bărbați: aparatul de ras Heated Razor, dezvoltat de GilletteLabs.

Acesta oferă experiența bărbieritului de la un salon profesionist, mai precis ritualul aplicării unui prosop cald. La o simplă apăsare de buton, aparatul transmite căldură pe piele, ridicând standardul bărbieritului zilnic la un nivel superior de confort.

Trăim într-o eră disruptivă, care modelează abordarea P&G în domeniul inovării. Cum se nasc produsele care mâine ne vor face viața mai bună? Se identifică nevoia, se amestecă bine cu ceea ce este posibil și se adaugă întrebarea care provoacă mintea inovatorilor: “Dar dacă…?” Aceasta este rețeta P&G pentru crearea produselor menite să îmbunătățească în mod semnificativ viața de zi cu zi a oamenilor din întreaga lume.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod