Kerastase și Withings dezvăluie prima perie de păr inteligentă din lume

Incubatorul de Cercetare și Inovare Tehnologică a L'Oreal aduce companiile împreună pentru a oferi consumatorilor metode bazate pe date pentru o ingrijire mai bună a părului lor. Kerastase, liderul mondial în domeniul îngrijirii profesionale de lux a părului, în parteneriat cu Withings, liderul în revoluția sănătății conectate, anunță lansarea Kerastase Hair Coach Powered by Withings – prima perie de păr inteligentă din lume.

Dezvoltată în colaborare cu Incubatorul de Cercetare și Inovare Tehnologică al L'Oréal, peria deține senzorii avansați și design-ul impecabil al Withings, împreună cu algoritmii de analiză a semnalului în curs de brevetare de către L'Oréal, pentru a evalua calitatea părului și a monitoriza efectele diferitelor rutine de îngrijire a acestuia.

O aplicație mobilă oferă informații suplimentare și recomandări personalizate de produse pentru a ajuta oamenii sa aibă mai bine grijă de părul lor. Peria a primit un premiul pentru inovație în cadrul CES (International CES Innovation Award), care premiază designul și ingineria remarcabile în noile produse tehnologice pentru consumatori.

Potrivit unui raport publicat de cercetătorii L'Oréal, periajul puternic al părului cauzează deteriorarea parului, inclusiv ruperea și despicarea vârfurilor. Kerastase Hair Coach Powered by Withings minimizează aceste riscuri, profitând de o multitudine de senzori care furnizează informații cu privire la calitatea părului și a ritualurilor de periaj. Aceștia includ:

•    Un microfon care ascultă sunetul periajului părului pentru a identifica tiparele, oferind detalii despre flexibilitatea și gradul de uscare a părului, capetele despicate și gradul de rupere.
•    Senzori care măsoară pe trei axe forța aplicată pe păr și scalp la periaj.
•    Un accelerometru și un giroscop care ajută la analiza tiparelor și numără mișcările de periere, oferind feedback tactil în cazul în care perierea este prea viguroasă.
•    Senzori de conductivitate pentru a determina dacă peria este utilizată pe părul uscat sau umed, pentru a oferi măsurători cât mai precise.

Peria în sine este rezistentă la stropire.

Senzorii transmit datele automat prin Wi-Fi sau Bluetooth către o aplicație mobilă dedicată, care ia în considerare și factorii meteo cum ar fi umiditatea, temperatura, razele UV și vântul, care, de asemenea, influențează flexibilitatea și calitatea părului.  Urmărind modul în care o persoană își perie părul și luând în calcul aspecte ale vieții de zi cu zi, aplicația de mobil oferă informații valoroase, inclusiv un scor de calitate a părului, date privind eficiența obiceiurilor de periaj, sfaturi și recomandări de produse Kerastase personalizate. Peria de înaltă calitate, alimentată de baterii, funcționează pe o varietate de tipuri de păr și simplele mișcări de periaj încep procesul de colectare a datelor.

Noua perie de păr este o colaborare între trei parteneri, Kerastase, Withings și Incubatorul de Cercetare și Inovare Tehnologică a L'Oréal.
Incubatorul - un laborator dedicat ce răspunde nevoilor de frumuseţe a consumatorilor prin inovații texnologice revoluționare – a supravegheat toate testele efectuate periei și a dezvoltat algoritmii de analiză a semnalului care valorizează dispozitivul. Withings a dezvoltat hardware-ul, inclusiv combinația de senzori inteligenți, și a gestionat partea de UX a aplicației mobile. Kerastase, deținut de L'Oréal, și-a oferit expertiza în îngrijirea profesională a părului cu privire la dezvoltarea și proiectarea periei și a oferit conținutul digital și recomandări personalizate în aplicație.

Cu un preț de vânzare de sub 200 de dolari, peria va fi disponibilă începând cu mijlocul anului 2017 în saloanele Kerastase selecționate și pe site-ul brandului, precum și prin site-ul de vânzări online al Whithings și canalele sale de distribuție.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod