Despre marirea buzelor cu acid hialuronic

Daca in trecut augmentarea buzelor era un procedeu care se adresa femeilor ce aveau buze foarte subtiri, in prezent aceasta procedura a devenit o interventie la care sexul feminin apeleaza mult mai des, fie pentru corectarea anumitor imperfectiuni, fie pentru marirea gradului de senzualitate. Doctorul Oltjon Cobani, medic specialist in chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva si colaborator al Clinicii Hebra Dermatologie subliniaza ca indiferent de metoda de marire a buzelor aleasa, rezultatele cele mai frumoase se obtin intotdeauna nu prin exagerare, ci respectand armonia dintre buze si celelalte trasaturi ale fetei.

Metodele de marire a buzelor sunt multiple, de la marirea prin interventie chirurgicala, cu "viermisor" din silicon sau colagen si pana la marirea cu acid hialuronic – care reprezinta cea mai folosita metoda la momentul actual pentru marirea buzelor.

Prin prisma modalitatilor de marirea a buzelor interventiile pot fi impartite astfel: cu caracter permanent, cum sunt interventia chirurgicala si folosirea "viermisorului din silicon si mariri cu caracter temporar, cum ar fi: cu grasime proprie, colagen sau injectare de acid hialuronic. Fiecare dintre aceste metode au avantaje si dezavantaje. Desi am efectuat fiecare dintre aceste proceduri, rezultatele cele mai satisfacatoare le-am obtinut folosind acidul hialuronic”, spune domnul doctor estetician Oltjon Cobani.

Acidul hialuronic reprezinta cea mai folosita metoda la momentul actual pentru a conferi buzelor forma dorita, fiind recomandat celor care au buzele foarte subtiri, intrucat o marire corecta si obtinerea volumului dorit nu se poate obtine decat treptat la aceste persoane. “Prin injectare corecta, acidul hialuronic se distribuie uniform si usor, ne poate oferi o marire predictibila si un aspect catifelat al buzelor.
Singurul inconvenient este caracterul temporar al acestuia (sase luni-un an), dar  este de mentionat ca buzele isi schimba forma odata cu trecerea anilor. In plus, dupa 2-3 sedinte remanenta acestuia in tesuturi creste considerabil”,
explica specialistul estetician.

Desi exista mai multe tipuri de acid hialuronic, din punct de vedere al compozitiei nu exista mari diferente intre ele. Folosirea unui anumit produs depinde de preferinta medicul care efectueaza procedura si de experienta lui, in timp, cu diferite substante. Indiferent de tipul ales, insa, naturaletea, iar nu exagerarile, raman un cuvant cheie in marirea buzelor.

Procedura este simpla si total atraumatica pentru pacient. Anestezia este obtinuta prin aplicatie locala de crema anestetica. Pacientul este lasata timp de 15-20 min cu acesta crema ca efectul sa fie maxim.

Dupa o dezinfectare riguroasa, medicul poate incepe procedura de injectare, al carei efect dureaza intre 6-12 luni. “Cu toate ca marirea buzelor cu acid hialuronic reprezinta o procedura relativ simpla, cunostinte solide ale medicului asupra anatomiei si unitatilor estetice ale fetei sunt importante, astfel incat sa fie evitate complicatiile posibile si rezultatele nesatisfacatoare”, explica domnul doctor Cobani. “Acidul hialuronic este o substanta prezenta in tesuturile noastre proprii, astfel incat contraindicatii la injectarea acestuia sunt extrem de rare. Inca o data subliniez ca exagerarile in injectari sunt de evitat, acesta fiind principalul risc al interventiei”, a completat specialistul.

A doua zi dupa procedura este necesar ca pacientul sa isi maseze buzele pentru o distribuire uniforma a acidului hialuronic, acesta avand cateodata tendinta de conglomerare.
In cazul aparitiei vanatailor se aplica gel cu Arnica pentru a asigura o trecere mai rapida a vanatailor. Alte restrictii nu exista dupa efectuarea procedurii, astfel ca se poate reveni imediat la activitatile zilnice normale. De-a lungul timpului, substantele injectate in piele se vor degrada lent si, prin urmare, aplicarea lor trebuie sa fie repetata dupa o anumita perioada de timp pentru a mentine efectul. Durata efectului variaza, de obicei, de la 6 pana la 12 luni, iar procedura poate fi repetata ori de cate ori este nevoie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod