De ce apar petele pigmentare pe mâini şi cum scăpăm de ele?

De cele mai multe ori petelele pigmentare sunt asociate cu bătrânețea. Este adevărat că petele maronii sunt cel mai des întâlnite la persoanele de vârsta a treia ca semn al îmbătrânirii, dar nu este exclus ca şi cei tineri să constate ca au câteva astfel de pete pe braţe, mâini. De ce? Ne explica specialistului Naturys, Diana Marandiuc. „Sunt mai mulţi factori care favorizează apariţia acestor pete, cum ar fi acţiunea razelor ultraviolete sau dezechilibrul hormonal. Aceste pete nu prezintă un motiv de îngrijorare pentru a face o vizită la doctor, dar în schimb sunt inestetice.

Ce reprezintă petele pigmentare? Aceste pete sunt nişte acumulări de melanină, pigment al pielii secretat de organism ce are rol de protecţie. Odată ce aceste celule se irită în mod repetat de către razele ultraviolete, secreţia lor se amplifică şi sunt produse în exces.
Dar şi factorul hormonal are un rol în apariţia petelor pigmentare. Cel mai des sunt întâlnite la femeile care au născut sau la cele care iau un tratament de hormonal.

Când apar și cum? Dacă, de-a lungul anilor, ai făcut băi de soare, atunci este foarte probabil să te confrunţi cu această problemă. Și să te alegi cu pigmentarea dosului mâinilor. În general, localizarea lor cea mai frecventă este la nivelul feţei, decolteului, spatelui, braţelor şi a mâinilor.

Cum previi? Cea mai bună metodă de prevenţie a petelor de soare este utilizarea zilnică a produselor cosmetice cu factor de protecţie solară. Cremele pentru mâini trebuie să conţină protecţie solară minim 30SPF, atât împotriva razelor UVB, cât şi a razelor UVA. Ele trebuie să fie aplicate în orice perioadă a anului, oricare ar fi anotimpul sau oricare ar fi condiţiile meteo.


Filtre solare -  Aceste produse trebuie să conţină pe post de filtre solare naturale  Oxidul de zinc şi/sau Dioxidul de titan. Este foarte important ca aceste filtre să fie  naturale, deoarece filtrele chimice prezente în multe produse cosmetice de pe piaţa sunt fotosensibile, iritative şi alergenice. În plus, produsul de îngrijire destinat mâinilor trebuie să conţină principii active care au rolul de a preveni producţia de melanină şi prin urmare să inhibe enzima tirozinaza - principala enzimă care reglează procesul de melanogeneză.

Antioxidanți - De asemenea, crema de mâini trebuie să conţină în formula lui şi antioxidanţi, contribuind astfel la reducerea cantităţii de radicali liberi generaţi de razele UV. În acelaşi timp, aceasta nu trebuie să conţină parfumuri, coloranţi, solvenţi, deoarece aceste ingrediente chimice sunt fotosensibilizante şi pot influenţa apariţia petelor pigmentare.

Prin urmare, alegerea produsului de îngrijire a mîinilor este un procedeu foarte important, mai ales pentru persoanele care sunt predispuse la acestă problemă.
O piele iritată de dezechilibrul hormonal, de fumat, de poluarea mediului înconjurător, este extrem de sensibilă, mai ales la ingredientele chimice. Crema de mâini trebuie să fie cât mai „curată” având principii active la bază. Un astfel de produs îl putem găsi în portofoliul de produse de la Bema Cosmetici 100% certificat BIO, şi anume în Coleţia Bema White- Bema White Emulsie iluminatoare pentru faţă şi corp. Se va folosi ca şi o cremă de îngrijire a mâinilor.

„Recomand ca exfolierea  mâinilor să fie făcută de un profesionist şi, mai exact, în cadrul unui serviciu SPA al mâinilor. Pielea mâinilor este subţire, igiena lor este foarte deasă, contactul cu diferiţi agenţi chimici de spălare face ca grosimea acesteia să se reducă de la an la an.
Din acest motiv nu este nevoie de apelat săptămânal la un exfoliator pentru această zonă a corpului.
”, punctează specialista Naturys.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod