Cum ne protejam parul in sezonul rece

Iarna parul trebuie protejat si ingrijit cu multa atentie, deoarece din temperaturilor extrem de scazute, acesta poate avea de suferit. Mihaela Mihaescu, hair-expert ne ofera cateva sfaturi despre cum ne putem pastra podoaba capilara sanatoasa.

"Structura firului de par este alcatuita din cheratina, proteina, vitamine si apa, de aceea trebuie sa ne asiguram ca oferim parului toate aceste componente pe care le regasim fie in produse profesionale fie in produse naturiste (ulei de argan, avocado, lapte, scortisoara, galbenus de ou).

Un tratament revolutionar este Tratamentul Argan care se efectueaza in saloane. Este bogat in keratina, ulei de argan, omega 3, omega 6, omega 9, acid linoleic si vitamina E. El resturctureaza complet firul de par, hidrateaza in profunzime pana in cel de-al doilea strat al firului cortex, astfel ca timp de 8 luni parul nu mai are nevoie de un alt procedeu. Actrita si prezentatoarea Agentiei VIP (Antena Stars) - Bianca Sarbu, a incercat si ea tratamentul cu argan si a fost extrem de multumita de rezultat, parul fiind acum mult mai usor de coafat si cu un aspect foarte sanatos", a declarat specialista.
 
"O alta varianta de hidratare pe care o putem efecuta acasa, este aplicare unei masti naturiste.
Aceasta se prepara din ulei de argan, galbenus de ou, lapte incalzit, scortisoara si vitamina E. Masca rezultata se aplica pe parul umezit dupa care se acopera cu o casca de plastic si se incalzeste cu feonul. Se va mentine cald parul pe toata perioada de actionare (minimum 30 minute) dupa care se spala de preferat cu sampon fara sulfat. Diferenta dintre produsele profesionale si cele comerciale este continutul mare de suflat regasit in produsele din comert. Sulfatul are rolul de a curata extrem de agresiv si in concluzie acest sulfat va actiona asupra cuticulei agresiv, deschizand-o si lasand-o vulnerabila ( in timp culoarea se pierde mai repede, firul de par se matuieste si se deshidrateaza), cat si asupra filmului hidrolipidic al scalpului (film protector impotriva factorilor externi care odata distrus, vom intampina dereglari de ingrasare a scalpului, cadere agresiva a parului, aparitia matretii, etc).
De aceea pentru a avea un par sanatos si viguros este extrem de important cum il ingrijim. Masca este extrem de importanta, pentru ca are rolul de a sigila nutrientii in cuticula si de a nu permite patrunderea umiditatii si a poluarii in aceasta.
", a incheiat Mihaela Mihaescu, hair-expert.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod