10 sfaturi pe care sa le aplici pentru cele mai bune rezultate postinjectare

Reusita tratamentelor estetice actuale depinde atat de manopera efectuata de medicul estetician in sine, cat si de modul in care pacientii sunt instruiti legat de ceea ce trebuie sa faca acasa dupa ce injectarea s-a terminat.

 Micile detalii pot face diferenta intre un tratament considerat “OK / In regula”  si un tratament care sa te multumeasca complet.  Sfaturile urmatoare fac parte atat din experienta noastra clinica, cat si din cea a clinicilor de chirurgie plastica din Statele Unite ale Americii.
   
1. Incercati sa ramaneti in pozitie verticala timp de 4 pana la 6 ore dupa tratament. (Botox)

Nu este de dorit sa va asezati imediat dupa tratament deoarece exista o posibilitate foarte mare ca neurotoxina dumneavoastra sa migreze din zona de injectare. (Desi sansele acestui lucru sunt mici, este intotdeauna mai bine sa fim precauti!)


2. Nu puneti nimic in jurul ariei de tratament pentru 24 de ore dupa injectii. (Aceasta este in mod special orientata spre tratamentele cu botox, insa premisa este valabila pentru orice produs injectabil).

In mod ideal, pentru primele 24 de ore dupa tratament, trebuie sa evitati orice presiune asupra zonelor tratate deoarece poate duce la migrarea produsului injectat.

3.

Pentru tratamente pe jumatatea superioara a fetei, (daca este posibil) nu purtati ochelari de soare sau ochelari de vedere timp de 12 ore dupa injectari. (Botox si fillere cu acid hialuronic)

Greutatea si presiunea ochelarilor (sau a bratelor ochelarilor) pot aplatiza substanta de umplere si
 anularea rezultatelor pe care ati incercat in cele din urma sa le atingeti.

4. Asigurati-va ca dormiti pe spate timp de cel putin 2 nopti dupa tratament. (Fillere dermice)

Acesta ar putea fi cel mai greu sfat care trebuie urmat, pentru ca este evident dificil sa controlati ceea ce faceti atunci cand sunteti inconstient! Luati masuri de precautie proactive, asezandu-va pernele ca o bara de protectie in jurul capului, pentru a va mentine pe loc. (Intins pe partea dvs. inainte ca acidul sa se intareasca complet poate crea un aspect asimetric sau aplatizat.)
                                

5.
Bea multa apa (valabil pentru toate procedurile)

Hidratarea este deosebit de importanta. Apa ajuta corpul sa se vindece mai repede.  De asemenea , substante ca acidul hialuronic au efect maxim intr-un mediu hidratat. Acesta atrage apa , generand un efect superior de umplere si hidratare.

6. Dupa volumizarea  buzelor, incercati sa evitati orice lucru care va forteaza buzele sa se indoaie cel putin 24 de ore.

Consumul de lichide cu paie,din  sticla de apa sau fumatul unei tigari pot lasa o urma in buzele tale daca produsul se afla inca in stadiul in care inca se fixeaza. (Acest lucru este si mai important pentru tigari, deoarece caldura poate face produsul sa fie mai flexibil si mai probabil sa genereze o deformare pe care nu v-o doriti). Asigurati-va ca ramaneti cat mai hidratat posibil, dar optati pentru cani si pahare care nu fac buzele tale sa lucreze prea mult.

7.
Dupa injectiile in buze, evitati orice lucru care se freaca de acestea  timp de 48 de ore dupa tratament.

Deci ... niciun fel de acadele, ros de unghii, momente intime care implica o multime de sarutari. Suprafetele abrazive pot afecta integrarea produsului si pot provoca vanatai usoare. (Daca se intampla acest lucru, va disparea de la sine, dar de ce sa faceti acest lucru daca nu trebuie?)

8. Fii bland cu orice aplicari de gheata. (Toate procedurile)

Aplicarea ghetii in zona de tratament este buna, doriti doar sa va asigurati ca nu impingeti sau apasati gheata in piele. (Din nou, presiunea din aceasta poate genera din neatentie migrarea produsului.)

9. Fara efort fizic 2-3 zile de la injectare

Miscarea , efortul si transpiratia pot genera deplasarea produsului injectat , generand astfel alterarea rezultatelor. In cazul toxinei botulinice acest efect este si mai neplacut si mai greu de corectat.

10.  Managementul vanatailor

Vanataile, cunoscute si ca echimoze trec de la sine.
Cu toate acestea , s-a demonstrat ca exista unele substante naturiste benefice . Printre acestea, noi recomandam aplicarea cremei de arnica si consumul de suc de ananas . Acestea ajuta la o refacere mai rapida a patului vascular si deci o durata mai mica a vanatailor in cazul in care acestea apar.


Articol scris de Dr. Gregorian Andrei, manager clinica estetica

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod