Liana Stanciu susține cauza părinților copiilor cu dizabilități

Vedeta de radio și televiziune Liana Stanciu a fost invitată specială și moderatoare a primei conferințe a Centrului de recuperare și dezvoltare pentru copii “Evelyne”, cu tema “Intervenția terapeutică integrată în recuperarea copilului cu dizabilități”. Cunoscută pentru susținerea publică a unor ONG-uri pentru copii, Liana Stanciu a tras un semnal de alarmă cu discursul său susținut în cadrul conferinței, prin care a dezbătut importanța intervenției precoce în procesul de recuperare a copiilor cu dizabilități, dar și necesitatea unei colaborari mai bune și mai strânse între sectoarele public și privat.

Susținerea Asociației pentru Dezvoltarea Copilului și a proiectelor sale nu este prima campanie la care aderă Liana Stanciu, însă pe vedetă o leagă și o prietenie de peste 15 ani cu Dr.

Iulia Constantinescu, coordonatoare a proiectului Centrul de recuperare și dezvoltare pentru copii “Evelyne”.

Mă bucur enorm că este atât de multă lume aici, deci oamenilor le pasă și sunt interesați. Aș vrea să fim împreună în toată povestea asta, în sensul în care fundația, asociația și mai ales centrul Evelyne, despre care ați auzit atât de multe lucruri, au nevoie în primul rând să se știe, să se afle, să se vorbească. De multa vreme, ziceam eu de aproape 10 ani, sunt interfață între părinții cu copii chinuiti și sistemul care merge sau nu merge.” a declarat Liana Stanciu în cadrul conferinței.

Evenimentul organizat de Asociația pentru Dezvoltarea Copilului s-a desfășurat timp de doua zile în centrul Capitalei și a adunat peste 130 de medici, psihologi, asistenți sociali și specialiști în domeniu, dar și autorități și părinți ai copiilor cu dizabilități.

Conferința a pus în lumină importanța și necesitatea diagnosticului și a intervenției precoce în procesul de recuperare a acestora, rolul echipei multidisciplinare în cadrul intervenției terapeutice integrate, cât și calitatea relației copil-părinte si părinte-părinte cu impact pozitiv asupra psihicului copilului.  Printre specialiștii care au susținut discursuri în cadrul conferinței alături de vedeta de televiziune Liana Stanciu se numără Dr. Iulia Constantinescu (Coordonator proiect, Asociația pentru Dezvoltarea Copilului), Dr. Charles Zeanah Jr. (profesor universitar, Catedra de psihiatrie a copilului și adolescentului, Universitatea Tulane, SUA) , Evelyne Soyez (neuro-fizio-kinetoterapeut, osteopat, Paris, Franța), , Monica Popescu (psihopedagog, consilier părinți, C.R.D.C. Evelyne), Dr.
Elena Tudorache (medic specialist psihiatrie infantilă, C.R.D.C. Evelyne), Cornel Irimia (psihanalist, supervizor echipă, C.R.D.C. Evelyne).

Totodată, conferința a beneficiat și de perspectiva Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, iar cooperarea public-privat a fost abordată de Dr. Dănuț Fleacă, Director General al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, București, de Nicu Sorin Turturea, expert achiziții și de Anders Lynge Madsen, responsabil de proiect, Fundațiile VELUX Danemarca.
Centrul “Evelyne” este și unul din centrele din București care oferă gratuitate prin programe speciale copiilor care provin din medii defavorizate. Conceptul acestuia a pornit de la premisa că identificarea precoce a oricăror deficiențe, dar și evaluarea lor corectă și completă cresc șansele de recuperare prin terapii individuale adaptate nevoilor fiecărui copil.

Centrul Evelyne folosește intervenția în echipa multidisciplinară și oferă servicii de evaluare pentru fiecare copil în parte, urmate de un program individualizat de terapii și activități de consiliere sau educative, atât pentru copil, cât și pentru familia acestuia. n primul an de activitate, de servciile Centrului “Evelyne” au beneficiat 110 copii si 43 familii prin 1.551 de terapii și consultații pentru copii. Media lunară a fost de de 130 de prezentări/lună, iar pentru urmatorii 2 ani managementul centrului își dorește dublarea numărului de beneficiari.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • toma elena pe 30 Sep 2020, 13:12
    buna ziua de aproximativ am aflat ca copilu meu d2 2,8 luni este diagnostica cu autism atipic

    as dori sa stiu ce acte si formalitati sant sa pot sa jung la dvs. m am uitata si la tarife si chiar nu as putea onora preturile respective. ce modalitate de a putea beneficia de unele cursuri de terapie gratuity pt copil ar fi. multumesc exista vreo asociatie sau fundatie la care se poate apela? multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod