Hard Rock Cafe București donează în beneficiul Asociaţiei Help Autism

Hard Rock Cafe Bucureşti a donat suma de $5,000 în beneficiul Asociaţiei Help Autism. Fondurile vor fi utilizate pentru susținerea activităților proiectului "Sound of life”, pentru recuperarea copiilor cu autism. Hard Rock International, alături de divizia sa umanitară, Fundaţia Hard Rock Heals, au ales ca Hard Rock Cafe Bucureşti să primească această finanţare, pentru care au mai aplicat alte 200 de proprietăţi Hard Rock din toată lumea.

“Hard Rock Heals există pentru a îmbunătăţi viaţa prin puterea muzicii,” a spus Kellie Brown, Manager of Global Philanthropy la Hard Rock International.

Bursele acordate de Fundaţie sunt utilizate în programe de educaţie prin muzică, în comunităţile locale. În prezent, Hard Rock International şi Hard Rock Heals Foundation susţin aproape 100 de organizaţii ce implementează programe de terapie şi educaţie prin muzică, în peste 40 de ţări.

Spre deosebire de copiii tipici, copiii cu autism au nevoie de stimulare pentru a reuși să își devolte abilitățile verbale, întârzierile de limbaj fiind asociate, de cele mai multe ori, tulburării de spectru autist. Prin proiectul "Sound of life”, copiii asociației vor avea parte de terapie prin sunet, meloterapie și terapie muzicală, trei metode care fac legătura între terapia comportamentală aplicată, ce stă la baza procesului de recuperare, și logopedie.

Aceste tipuri de terapie îi ajută și îi încurajează pe cei mici să imite și să emită sunete noi, folosirea instrumentelor muzicale ajutând, totodată, și la dezvoltarea abilităților de imitație non-verbală și chiar a atenției, memoriei și capacității de învățare.   

Povestea Help Autism începe în anul 2010 în urma experienței personale a fondatorilor care au luptat pentru a-și ajuta copilul diagnosticat cu tulburare de spectru autist. Impulsionaţi de persoanele care i-au susţinut, dar și de provocările întâmpinate în calitate de părinţi în încercarea de a găsi soluţii pentru recuperarea propriului copil, au demarat activitatea de conștientizare a autismului, dar și programe de sprijin și consiliere pentru cât mai mulți copii cu acest diagnostic și familiile lor.

În cei 8 ani, li s-au alăturat peste 500 de familii, fiecare cu propria poveste și propriul drum în recuperarea copilului.

“În cei opt ani care au trecut de când am fondat asociația, sprijinul unor oameni frumoși a făcut ca sute de copii să reușească să rostească primele lor cuvinte, în camera de terapie. Nu este un drum ușor, pentru că multe dintre lucrurile care nouă ni se par naturale, cer zeci sau chiar sute de ore de muncă pentru un copil cu autism. Bucuria unui progres este, însă, nemăsurată și sunt extrem de fericită că micuții noștri au din ce în ce mai mulți prieteni dispuși să pună umărul la viitorul lor.”, a spus  Daniela Bololoi, Preşedinte al Asociaţiei Help Autism.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod