Copiii trebuie să facă mai mult sport pentru a deveni cât mai activi în viitor

Părinții ar trebui să se concentreze mai mult pe încurajarea copiilor de a face sport zilnic deoarece acesta este un obicei smart care ar trebui deprins încă de la vârste fragede. Conform INSSE, 9.2% din populația din România cu vârsta peste 6 ani declară că practică sport în fiecare zi . Persoanele care practică mișcare fizică regulată sunt copiii cu vârsta cuprinsa între 6 și 14 ani (41.4%), apoi persoanele cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 de ani (19.6%). Adulții cu vârsta peste 24 de ani nu fac sport în timpul liber (7.3% pentru cei cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani și 0.1% pentru persoanele peste 75 de ani).

Îi încurajam pe copii să învețe și să se implice în activități educaționale, dar și fizice.

În școli și grădinițe, copiii stau cea mai mare parte a timpului în bănci, mai puțin în pauze când se pot ridica. De aceea, este nevoie să se implice în orice tip de activități fizice care contribuie la dezvoltarea armonioasă. Activitățile fizice au multiple beneficii printre care menținerea echilibrului sănătății și al minții. Totodată, sportul îi ajută pe copii să-și dezvolte abilitățile fizice, să socializeze și să-și facă mai ușor prieteni, să-și îmbunătățească stima de sine și cel mai important, să se distreze", menționează Șerban Damian medic de familie și nutriționist sportiv acreditat CIO, expert în cadrul campaniei

Mousse și suc 100% - aici sunt vitaminele istețe!”.

„De asemenea, părinții ar trebui să acorde mai multă atenție alimentației copiilor, să-i încurajeze să facă sport în fiecare zi și să aleagă produse adecvate pentru a se hidrata și a restabili cantitatea de minerale și vitamine consumate. Sucurile 100% și mousse-urile sunt cele mai bune opțiuni pentru copii, urmate desigur de o masă adecvată, mai ales că organismul are nevoie, de asemenea, de proteine și lipide", completează Serban Damian.  

I-am încurajat întotdeauna pe copiii mei să facă orice tip de sport deoarece îi ajută să-și mențină starea de bine, să fie fericiți și să se distreze împreună cu prietenii lor.

Ca mama, îmi revine responsabilitatea de a le insufla obiceiuri adecvate, care să-i ajute mai târziu. În ceea ce privește alimentația lor, i-am învățat să aleagă preparate sănătoase, dar și sucuri 100% deoarece acestea sunt o opțiune nutritivă și convenabilă. De exemplu, Petru preferă sucul de mere, iar Eva adoră sucul de portocale”, menționează Andreea Berecleanu.

Specialiștii recomandă consumul a 5 porții de fructe și legume zilnic, iar una dintre aceste porții poate fi înlocuită cu un suc 100% sau cu un mousse. 

INSSE, “Starea de sănătate a populației din România” (2015).

Umătoarea editie va fi disponibilă în 2020;  http://www.insse.ro/cms/sites/default/files/com_presa/com_pdf/sanatate2015r_0.pdf

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod