Avem o cãpuşã. Ce facem cu ea?

Ţi-e fricã de căpuşe? Pentru tine, pentru copilul tãu sau poate pentru câinele tãu? Un medic veterinar francez a inventat unealta cea mai eficace pentru scoaterea căpuşelor, complet şi în siguranţă - O’Tom/ Tick Twister.

Ţi-e fricã de căpuşe? Pentru tine, pentru copilul tãu sau poate pentru câinele tãu? Un medic veterinar francez a inventat unealta cea mai eficace pentru scoaterea căpuşelor, complet şi în siguranţă - O’Tom/ Tick Twister.

Dr. Denis HEITZ, deranjat cã întâmpină dificultãţi la scosul căpuşelor de pe pacienţii săi, plecând de la un simplu cui, în 1994, îşi fabricã o unealtă pentru uzul propriu. După un an de teste, Dr. HEITZ îşi breveteazã invenţia. O’Tom/ Tick Twister este folosit acum în peste 30 de ţãri, printre care Franţa, SUA, Marea Britanie, Germania, Belgia, Olanda, atât pentru oameni, cât şi pentru animale.

Avantajele folosirii dispozitivului O’Tom/ Tick Twister sunt numeroase: nu lasă “capul” căpuşei sub piele, nu comprimă căpuşa, e adaptat pentru căpuşe de orice dimensiune, permite scoaterea căpuşelor de pe animale sau oameni, nu necesitã utilizarea eterului sau alcoolului, scoate căpuşa în mod rapid şi fãrã durere, e incasabil, rezistent şi reutilizabil la nesfârşit.

Pe www.otom.com există un video demonstrativ al întrebuințării dispozitivului.

Rostrul căpuşei (partea căpuşei înfiptă in piele şi numitã popular «cap») este plinã de mici ţepi ca nişte vârfuri de săgeată care permit căpuşei sã rămână înfiptă în piele. La orice încercare de a scoate căpuşa prin tragere, ţepii se înfig şi mai adânc în piele. Tragerea poate deci provoca ruptura rostrului, care rămâne atunci în parte sau în totalitate sub piele, ceea ce poate provoca o inflamaţie dureroasă sau o infecţie.

Prin răsucire, ţepii se pliază de-a lungul axei de rotaţie, şi căpuşa e scoasã uşor, fãră efort de tracţiune, limitând aşadar riscul de a-i «rupe capul» sub piele.

De asemena, în încercarea de a scoate o capuşã este important sã nu se apese pe abdomenul acesteia, pentru a evita riscul de regurgitare a salivei; saliva căpuşei conţine mai multe substanţe iritante şi câteodată microorganisme care pot cauza infecţii şi/sau alergii.
Pensetele şi alte instrumente disponibile pe piaţă exercitã presiuni asupra căpuşei în timpul scoaterii.

În România, singurele zone unde nu există căpuşe sunt zonele de munte, la peste 1200 m altitudine.

Dispozitivul se găseşte în farmaciile ROMVAC, la magazinul online Happypets.ro (Bucureşti), la Daisy-Medical (Bucureşti) şi la Servicii Publice S.A. (Cluj-Napoca, Fãnel Hurduc: 0724.277.859).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod