Cascada Bigăr și-a dublat numărul de vizitatori, la un an de la amenajarea eco-turistică a zonei

La un an de la amenajarea eco-turistică a zonei Cascadei Bigăr, numărul turiștilor s-a dublat. Dacă în perioada 2016-2017 au vizitat cascada 50.000 de turiști, în intervalul 2017-2018, numărul lor a depășit 100.000. Cel mai mare flux de vizitatori a fost înregistrat în perioada 01-06 iunie 2017, imediat după ce au fost finalizate lucrările de amenajare a zonei.

Percepția turiștilor despre zona Cascadei Bigăr s-a îmbunătățit considerabil, 90% dintre ei declarând că se vor întoarce în zonă”, a declarat Mile Galcan, Responsabil Comunități, Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița.
Reamenajarea eco-turistică a zonei Cascadei Bigăr este un proiect implementat de Coca-Cola HBC România, cu sprijinul Asociaţiei Viitor Plus, al companiei CON-A, al Primăriei Bozovici şi al Administraţiei Parcului Naţional Cheile Nerei-Beuşnița, sub umbrela platformei de sustenabilitate După Noi.

„Proiectul amenajării eco-turistice din jurul Cascadei Bigăr este dovada clară că proiectele de responsabilitate socială au un ecou real în comunitate.

Din inițiativa colegilor noștri de la fabrica din Timișoara, am reușit să rescriem povestea unuia dintre cele mai frumoase locuri din România, de care se bucură acum turiștii din întreaga lume. Numărul vizitatorilor s-a dublat odată cu inaugurarea amenajării, dar poate cel mai important lucru este că aceștia doresc să se întoarcă”, a declarat Irina Ionescu, Public Affairs & Communications Manager al Coca-Cola HBC România.

Proiectul a fost coordonat de organizația non-guvernamentală ViitorPlus, care s-a implicat activ încă de la început și a supervizat toate etapele – consultare, proiectare, avizare și execuție. "Dezvoltarea durabilă se face în comunitate și pentru comunitate. Iar proiectul ThinkBIGar este un exemplu de <<best practice>>. Un parteneriat public-privat de succes, realizat cu ajutorul Asociației ViitorPlus, în beneficiul naturii și al turiștilor.

Turiști care, după cum bine vedem, sunt tot mai atrași de această zonă. Tot ce ne rămâne de făcut este să păstrăm în bună stare facilitățile puse la dispoziție și să ne oferim mai mult timp pentru a descoperi locurile frumoase pe care România le ascunde”, a declarat  Teia Ciulacu, Președintele Asociației ViitorPlus.

În mai 2017, Coca-Cola HBC România, împreună cu partenerii proiectului, au anunțat finalizarea lucrărilor de amenajare eco-turistică a zonei cascadei Bigăr, nominalizată în 2013 drept cea mai frumoasă cascadă unică din lume*. Valoarea totală a investițiilor pentru reabilitarea zonei a fost de aproximativ 140.000 de euro și a vizat:

- amenajarea unui traseu pietonal între parcare şi intrarea în Parcul Naţional, de-a lungul DN 57B;
- amenajarea unui drum de acces de la intrarea în Parc şi construcția unei platforme care facilitează accesul la baza cascadei;
- amenajarea unor spații și poteci între cascadă și izvor, cât și realizarea unei treceri către Grota Bigăr, aflată în apropierea cascadei;
- dotarea zonei cu panouri informative, pubele ecologice, marcaje de atenţionare și locuri de repaus.

Proiectul a pornit la inițiativa angajaților Coca-Cola HBC de la fabrica din Timișoara, care au remarcat potențialul zonei și și-au dorit ca accesul la baza cascadei să fie mai ușor și sigur.

Trei ani mai târziu, proiectul lor a fost pus în aplicare sub platforma DupaNoi.ro, care înglobează toate iniţiativele de responsabilitate socială susţinute de Coca-Cola HBC România la nivel local. După Noi își propune să inspire cât mai mulţi oameni să lase în urmă o lume mai bună, prin protejarea resurselor naturale, prin promovarea valorilor, a poveştilor şi a locurilor din România. Mai multe despre platforma DupaNoi.ro puteți afla urmărind filmul manifest sau accesând website-ul platformei și paginile sale de Facebook și Instagram.

*The World Geography a clasat cascada Bigăr pe primul loc în topul celor mai frumoase cascade unice din lume.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod