Biroului de Turism pentru Tineret - istoria unui esec rasunator

20  de ani. Atât i-a trebuit Biroului de Turism pentru Tineret ca să îşi vîndă cea mai mare parte a patrimoniului unor rechini imobiliari. Astăzi, de la 21.00, o nouă anchetă marca “România furată” scoate la iveală o afacere înfloritoare pentru unii, dar un dezastru financiar pentru BTT.  Multe dintre destinaţiile de vacanţă deţinute de Birou au devenit ţinta preferata a rechiilor imobiliari. Astfel, proprietăţi de sute de milioane de dolari au fost privatizate pe nimic.

Chiar şi un primar deţine astăzi unul dintre fostele hoteluri ale BTT. În timp ce instituţia se luptă să supravieţuiească, cei cărora le-a vândut activele prosperă.

Până în 1990, Biroul de Turism pentru Tineret deţinea aproape întreaga staţiune Costineşti, patru complexuri în zone turistice, tot atâtea baze sportive şi de agrement în Bucureşti, hoteluri şi câte un sediu de agenţie în fiecare judeţ. Astăzi, BTT mai deţine un singur hotel: Forum, din Costineşti. Nu mai are niciun complex turistic, din bazele sportive mai deţine doar câteva bucăţi, iar din staţiunea Costineşti, aproape 73 de clădiri.

Multe dintre ele stau cu lacătul pe ele, iar altele au fost devastate de hoţi.

Moştenirea Biroului de Turism si Tineret îmbogăteşte însă buzunarele altora. Cine sunt ei şi cine a avut interesul să distrugă o instituţie a statului care stătea pe un munte de aur aflăm diseară, de la 21.00, la „Jurnalul de seară”.
   

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod