Visezi că ai căzut în gol? Iată ce înseamnă asta pentru sănătatea ta

Ești obosit și lipsit de energie, te așezi pe pat și te pregătești de un somn liniștit, în momentul când visezi că ai căzut în gol.
Te trezești imediat și te întrebi ce s-a întâmplat. Indiferent de câte ori ți s-a întâmplat acest lucru, nu te poți obișnui niciodată și nici nu este ameliorat acest lucru. Sentimentul acesta te poate speria, însă știi ce înseamnă atunci când visezi că ai căzut în gol?

Ce se întâmplă atunci când visezi că ai căzut în gol?

Probabil că ai trăit acest sentiment cel puțin o dată. De fapt, aproximativ 70% dintre oameni sunt supuși acestui fenomen. Nimeni nu știe cu adevărat de ce se întâmplă asta cu siguranță.

Deși nu a fost oferită nicio explicație pentru motivul viselor de acest tip, există două teorii care sugerează anumite motive.
Prima teorie afirmă că visezi că ai căzut în gol ca rezultat al trecerii sistemului nervos într-o stare mai puțin activă în timp ce adormi. Această explicație are legătură cu schimbările de la nivelul tonusului muscular, care au loc ca rezultat al încetinirii respirației și ritmului cardiac, precum și al scăderii naturale a temperaturii corpului. În această tranziție, teoria sugerează că spasmele vin ca un răspuns al acestor schimbări.

Cealaltă teorie sugerează faptul că visezi că ai căzut în gol ca rezultat al relaxării rapide a mușchilor, pe care creierul tău o interpretează ca o cădere reală.
Ca răspuns, mușchii se tensionează, astfel încât să te poți proteja.

Factori externi și prevenire posibilă a căderii în gol

Oricare ar fi cauza, oamenii de știință sunt de părere că acest răspuns al corpului apare ca urmare a influenței unor factori externi, cum ar fi cofeina, fumatul, lipsa de somn și este asociat chiar și cu consumul anumitor medicamente, care au efecte secundare asemănătoare.

Dacă ai observat prezența acestor căderi în gol adesea exact în momentul în care adormi, încearcă să reduci cantitatea de cofeină pe care o consumi și, în plus, este recomandat să nu bei cafea cu cel puțin două ore înainte de a te culca.
De asemenea, folosește tehnici de relaxare și practică o igienă mai bună a somnului.

Dacă nu poți dormi din cauza acestor probleme sau dacă observi că nivelul anxietății crește foarte mult din cauza lor și dispare somnul, ar trebui să stai de vorbă cu un medic specialist.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod