Virozele sunt sub control

Numarul total de infectii respiratorii, pneumonii si gripa se mentine in intervalul asteptat

Totusi, din datele transmise de catre Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile, numarul total de infectii respiratorii a crescut cu 6% fata de media numarului de cazuri din 3 saptamani anterioare. Acest fapt se datoreaza cresterii numarului total de infectii acute ale cailor respiratorii superioare (IACRS) cu 1% fata de media din 3 saptamani anterioare si a numarului de pneumonii cu 18% in ultimele 3 saptamani.
S-au inregistrat 4 decese prin pneumonie: 2 in judetul Iasi la grupa de varsta de peste 65 ani , 1 in judetul Prahova la grupa de varsta de 15-64 ani si 1 in judetul Dolj la grupa de varsta 0-4 ani. Judetele care raporteaza o rata de incidenta crescuta a IACRS fata de media pe tara sunt: Arad, Botosani, Bihor, Bistrita, Covasna, Maramures, Prahova, Satu Mare si Suceava. In contrast, judete care raporteaza o rata de incidenta scazuta fata de media pe tara sunt: Mehedinti, Teleorman si Vaslui.
Judetele care raporteaza o rata de incidenta crescuta la pneumonii fata de media pe tara sunt: Arad, Bihor, Botosani, Gorj si Iasi. In contrast, judete care raporteaza o rata de incidenta scazuta fata de media pe tara sunt: Brasov, Harghita, Vaslui si Vrancea. De asemenea, ponderea cazurilor internate a scazut de la 17,4% la 12% .
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod