Vegetarienii sunt mai expusi riscului de cancer colorectal

O dieta vegetariana ne protejeaza de cancer, arata un studiu realizat pe un esantion de peste 50.000 de barbati si femei.
Specialistii au impartit participantii la studiu in: consumatori de carne, consumatori de peste, vegetarieni si vegani. In urma unei analize atente s-a constatat ca vegetarienii si persoanele care au consumat peste sunt mult mai putin expuse riscului de a dezvolta cancer in comparatie cu persoanele care obisnuiesc sa manance multa carne.


Confuzie

Nu acelasi lucru se poate spune despre cancerul colorectal. In mod surprinzator, oamenii de stiinta au descoperit un risc crescut de cancer colorectal la persoanele vegetariene in comparatie cu celelalte grupuri.
Descoperirea a nascut o confuzie in randul specialistilor, deoarece analizele anterioare au asociat afectiunea cu un consum ridicat de carne rosie.

"Studiul arata ca vegetarienii si consumatorii de peste se bucura de o protectie impotriva cancerului si trebuie sa investigam in detaliu aceasta legatura. Insa, rezultatele cercetarii au scos la iveala si faptul ca vegetarienii au un risc mai mare de a dezvolta cancer colorectal, lucru care ne da de gandit ce tip de carne este necesar de inclus in dieta pentru a reduce acest risc", afirma dr.
Tim Key, epidemiolog in cadrul organizatiei Cancer Research UK.

Sursa: BBC.co.uk
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod