Un nou tratament pentru hipertensiunea arterială

Facebook Twitter Comenteaza
Un nou tratament pentru hipertensiunea arterială
După evaluarea studiilor clinice, Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat un nou medicament pentru reducerea tensiunii arteriale.

Noul tratament este recomandat în cazul hipertensiunii arteriale la pacienţii adulţi, a căror tensiune arterială nu este controlată adecvat cu amlodipină. Potrivit studiilor clinice, telmisartanul şi amlodipina (Twynsta), asigură reducerea ale tensiunii arteriale de până la 50 mmHg şi controlul eficient al tensiunii arteriale pe întreaga perioadă a 24 de ore pentru până la 83% dintre pacienţi

"Pentru pacienţii cu risc foarte crescut de boli cardiovasculare – care sunt pacienţi cu tensiune arterială foarte crescută – această combinaţie va oferi avantaje superioare folosirii agenţilor în monoterapie, poate chiar eficienţă superioară comparativ cu alte terapii combinate.
De asemenea, este bine tolerată şi pacienţii pot avea mai puţine efecte secundare decât în monoterapia cu amlodipină. Ambii agenţi au o relevanţă crescută pentru medici, deoarece riscul întreruperii tratamentului de către pacienţi este mai scăzut,
" declară prof. Michael Bohm, directorul Departamentului de Medicină Internă şi Cardiologie din cadrul Universităţii Saarland, Germania.

Hipertensiunea arterială este principalul factor de risc cardiovascular şi este responsabilă pentru mai multe decese decât orice alt factor, cum ar fi hipercolesterolemia, diabetul zaharat şi fumatul.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dana pe 29 Feb 2012, 16:17
    ..

    hipertensiunea este un mare pericol. fratele meu avea in ultima vreme tensiunea foarte mare si nu a dat atentie. a facut infarct acum 2 luni, chiar in preajma sarbatorilor. noroc ca a ajuns la clinicco din brasov. foarte bun spitalul. si oameni cu suflet.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod