Un nou medicament pentru pacientii cu fibrilatie atriala

Pacientii cu fibrilatie atriala/flutter atrial vor avea in curand o noua optiune de tratament care va imbunatati managementul curent al afectiunii de care sufera. Este primul medicament aprobat in Statele Unite care a demonstrat beneficiul clinic de a reduce spitalizarea de cauza cardiovasculara la pacientii cu FA/FlA.
Multaq este un medicament anti-aritmic indicat pentru reducerea riscului de spitalizare de cauza cardiovasculara la pacientii cu fibrilatie atriala paroxistica sau persistenta (FA) sau flutter atrial (FlA), cu un episod recent de FA/FlA si factori de risc cardiovascular asociati, care se afla in ritm sinusal sau care vor fi supusi cardioversiei. Factorii asociati de risc cardiovascular includ varsta peste 70 de ani, hipertensiunea arteriala, diabetul, accidentul vascular cerebral in antecedente, diametrul atriului stang =50 mm sau fractia de ejectie a ventriculului stang [LVEF] <40%.
Aprobarea FDA are la baza cinci studii clinice internationale, multi-centrice, randomizate, care au inclus aproximativ 6.300 de pacienti.

Initierea tratamentului este contraindicata la pacientii cu insuficienta cardiaca severa (clasa IV NYHA) sau insuficienta cardiaca de clasa II – III NYHA cu decompensare recenta, care a necesitat spitalizare sau trimiterea la o clinica specializata in insuficienta cardiaca.

Incidenta fibrilatiei atriale este in crestere la nivel mondial pe fondul imbatranirii populatiei.
Aceasta este o problema de sanatate publica si afecteaza aproximativ 2,5 milioane de persoane in Statele Unite si 4,5 milioane de persoane in Uniunea Europeana. Fibrilatia atriala este o afectiune care poate fi fatala si care reprezinta o adevarata "povara" pentru pacienti, furnizorii de servicii medicale si contribuabili.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod