Tratarea anemiei la pacientii cu cancer duce la cresterea tumorii

Medicamentele folosite pentru tratarea anemiei in cazul pacientilor cu cancer pot determina cresterea cancerului la anumite persoane, insa cercetatorii sustin ca au descoperit o particularite a acestor indivizi.
"Trebuie sa testem pacientul pentru a vedea daca tumoara va progresa in urma tratamentului cu eritropoetina si, astfel, vom putea prevedea daca pacientului este in siguratanta pentru a urma tratamentul cu eritropoetina", sugereaza Dr. Tony Blau de la Universitatea din Washington.

In martie, Administratia Alimentelor si Medicamentele au decis sa recomande medicamente pentru anemie cel putin pana daca pacientul este aproape vindecat. De asemenea, acestia au decis continuarea acestui tratament chiar si in cazul pacientilor care sufereau de cancer la san, cap sau gat.


Cu toate aceste recomandari din partea administratiei din America, in prezent, mai multi cercetatori sugereaza ca medicamentele pentru anemie conduc la dezvoltarea tumorii si scurteaza vietile pacientilor cu cancer.

"Aceste medicamente sunt benefice pentru reducerea anemiei si reducerea transfuziei, dar in cazul unor pacienti acesti agenti pot avea efecte stimulatoare asupra celulelor tumorii, astfel, se ajunge la dezvoltarea tumorii, si in unele cazuri la decedarea pacientilor."

In particular, pacientii care luau medicamentele pentru hipertensiune, arsuri la stomac sau durere erau expusi riscului de a prezenta efecte hematologice, cum ar fi scaderea numarului de celule albe din sange.


Pacientii care luau medicamente, care fac parte din grupul citocrom, prezentau efecte secundare precum: diaree, oboseala.

"Am descoperit ca toate medicamentele pe care pacientii le luau pe langa cele pentru chimioterapie, puteau afectat toleranta la chimioterapie", sustine autorul studiului dr. Mihaela Popa, de la Centrul H. Lee Moffitt de Cancer din Tampa, Florida.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod